Avrupa Standartlarını yüzde 99 yakaladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz Avrupa standartlarını yakaladık, Bir şey hariçtir, sınırı aşan sular noktasında bu bizim milli duruşumuzdur. Biz Avrupa Birliği'ne ne zaman g

GÜNDEM 24.12.2014 13:45:00 0
Avrupa Standartlarını yüzde 99 yakaladık

BÖLGESEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Edirne’de yapılan Bölgesel Sektör Temsilcileri Değerlendirme Toplantısına katıldı. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale’nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve sanayiciler yer aldı. Konuşmaların ardından toplantıya katılan temsilcilerin soruları yanıtlandı.

ÇED YÖNETMELİĞİ VE AVRUPA STANDARDLARINDA YÜZDE 99 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret eden Bakan Güllüce, konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. En son yaptıkları ÇED yönetmeliğini beğendiğini söyleyen Bakan Güllüce, ÇED yönetmeliği ile Avrupa standartlarını yüzde 99 yakaladıklarını belirterek, "Sokakta bu farklı konuşuldu ama tam tersidir. Biz Avrupa standartlarını yakaladık, bir şey hariçtir, sınırı aşan sular noktasında bu bizim milli duruşumuzdur. Biz Avrupa Birliği’ne ne zaman girersek onu o zaman gündeme getiririz diyoruz. Bu ülkenin birliği bütünlüğü ve milliliğiyle ilgili bir konudur. Onun dışında biz Avrupa standartlarını bu son ÇED yönetmeliği ile yakaladık. O beni çok mutlu etmiştir, 'benim onlardan bir eksiğim yok' demişimdir ve beni mutlu etmiştir" dedi. 

HAVA KİRLİLİĞİ ONLİNE TAKİP EDİLİYOR

Hava kirliliğine değinen Bakan Güllüce, çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hava kirliliği ölçüm cihazlarını online olarak takip ettiklerini belirten Bakan Güllüce, "İnternet sitemize girerseniz hangi ilin hava kirliliği hangi boyutta görebilirsiniz. Bunu gittikçe yaygınlaştırmaya çalışıyoruz, 1 yada 1.5 yıl sonra bütün projemizin tamamını bitirmiş olacağız. Biz Avrupalılar gibi önce kirletip de sonra ne yapalım diye düşünmeden, kirletmeden nasıl kalkınırız, bir faz öndeyiz onlardan. Hem vicdani anlamda öndeyiz, hem de uygulama anlamında öndeyiz. Biz 20 seneki kuşaklarla daha güzel, temiz bir Türkiye bırakırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm ile çalışmalar konusundaki soruları yanıtlayan Bakan Güllüce, "Kentsel çalışmalar yapılıyor, belediye başkanlarımız bize sunum ve talepte bulunuyorlar. Biz inceliyoruz, bakanlar kurulunda onları riskli alan ilan ediyoruz. Yetkileri çoğunlukla belediye başkanlıklarına veriyoruz ve devam ediyor. Edirne’deki belediye başkanlarımız da herhalde bu konuda çalışırlar bize müracaat ederler, biz de yardımcı oluruz" ifadelerini kullandı. 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Edirne'de yapılan çalışmaları kısa bilgiler vererek Bakan İdris Güllüce'ye aktardı. Ziyarette Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da hazır bulundu.

İha