Ailesi için balyoz sallıyor

İlerleyen yaşına rağmen her gün 25 TL kazanmak için en az 50 kilogram demir toplamayan gayret gösteren 67 yaşındaki Hüseyin Kayıtmaz, elindeki balyozu ile yaşam savaşı veriyor

GÜNDEM 23.12.2014 13:56:00 0
Ailesi için balyoz sallıyor

Kapaklı Belediyesi’nin, Büyükşehir tarafından yapılacak olan Kültür Merkezi Projesi kapsamında yıktığı Beyaz Saray Düğün Salonu’nun kalıntıları, ihtiyaç sahipleri için ekmek kapısı haline geldi.

67 YAŞINDA DEMİR TOPLAYIP SATIYOR

Kapaklı’da yılarca ilçe halkına hizmet veren ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde belediye tarafından yıkılan Beyaz Saray Düğün Salonu’ndan geriye kalan kalıntılar, bazı vatandaşlar için ekmek kapısı oldu. 67 yaşındaki emekli Hüseyin Kayıtmaz, eline aldığı balyozla, ilerleyen yaşına aldırış etmeden betonları kırarak içlerindeki demirleri alıp, aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyor.

EKMEK ASLANIN AĞZINDA

Evli, 3 çocuk ve 2 torun sahibi olan Hüseyin Kayıtmaz, “Bu şekilde elimden geldiğince demir toplayarak aile bütçemize 3 kuruş daha katkı yapmaya çalışıyorum. Günde ortalama 50 kilogram demir topluyorum. Topladığım bu demirleri kilogramı 50 kuruştan satıyorum. Allah sağlık verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim. Çünkü bu devirde ekmek aslanın ağzında” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ