TREDAŞ açıkladı: Belediye istedi biz kestik!

Karaağaç'ta öğretmenlerin karanlıkta kalmasına neden olan elektrik kesintisinin nedeni ortaya çıktı. Kapaklı Belediyesi, lojmanlara elektrik giden zabıta binasının aboneliğini iptal ettirmesi öğretmen

GÜNDEM 22.12.2014 17:59:00 0
TREDAŞ açıkladı: Belediye istedi biz kestik!

Kapaklı’ya bağlı Karaağaç Mahallesi’nde öğretmenlerin ikamet ettiği Karaağaç Öğretmen Lojmanı’ndaki elektrik sorunu, üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hala bir çözüme kavuşturulabilmiş değil. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TREDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, elektriklerin Kapaklı Belediyesi’nin müracaatı üzerine kesildiğini kaydetti.

GÜRBÜZ DEVREYE GİRDİ

Lojmanda kalan öğretmenler ve ailelerinin karanlığa mahkum edilmesine duyarsız kalmayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “TREDAŞ’a yazı yazdık. Abonelikle ilgili sorunların çözümü süresince öğretmenlerimiz elektriksiz bırakılamaz. Bununla ilgili ortada bir risk varsa, İlçe Kaymakamı olarak ben bu riski üstüme alıyorum” dedi.

HER HANGİ BİR ABONELİĞİ İPTAL ETMEDİK

TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kapaklı Belediyesi’nin müracaatı ile Karaağaç Öğretmen Lojmanı yanında bulunan zabıta noktasının enerjisi, şirketimizce kesildi. Zabıta noktası yanında bulunan 24 dairelik Öğretmenler Lojmanı’nın bu vesile ile usulsüz elektrik kullandığı tespit edilmiştir. Lojman içinde 24 daire olduğu söylenmekte olup, lojmanda şirketimize ait her hangi bir abonelik kaydı bulunmamaktadır. Yani şirketimizin, Lojman içinde herhangi bir aboneliği iptal ettirerek, enerjisini kesme gibi bir durum söz konusu değildir. Diğer taraftan lojmana enerji almak isteyen öğretmenlerin de tarafımıza yazılı bir talepleri olmamıştır.”

İSKANSIZ YERE ELEKTRİK VERİLMESİ KANUNA AYKIRI

Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinin 10. Maddesine istinaden istenen belgelerin sunulması durumunda, lojmana enerji verilebileceğini kaydeden TREDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Binanın yapımının 12 Kasım 2004 tarihi ve öncesi olması durumunda (bu durumu ilgili belediyeden alacakları bir belge ile kanıtlamak zorundadırlar) kendilerinden yapı kullanma izni talep edilmeyecek. Öğretmenlerin kendilerine tahsis edilen lojmanlara abonelik alabilmeleri için, Yapı Kullanım Belgesi, İlgili Yerin Tapu Kaydı ve Onaylı Elektrik Projesi ile müracaat etmelilerdir. İskansız yere enerji verilmesi Türk Ceza Kanunu 184. maddesinin ihlalidir. EPDK Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği’nin 10. maddesinde belirtilen belgelerin sunulması halinde enerji bağlantısı mümkün olacaktır. Aksi halde ilgili yönetmeliklere aykırı işlem tesis eden şirketimiz çalışanları hakkında ceza yargılaması yapılması söz konusu olacaktır” açıklamalarında bulundu.  

ÖĞRETMENLERİMİZİN KARANLIĞA MAHKUM EDİLMELERİ KABUL EDİLEMEZ

Karaağaç Öğretmen Lojmanı’nda kalan öğretmenler ve ailelerinin karanlığa mahkum edilmesine duyarsız kalmayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin karanlığa mahkum edilmeleri kabul edilemez. Kaymakamlık olarak lojmana yeniden elektrik bağlanması için TREDAŞ’a yazı yazdık. Abonelikle ilgili sorunların çözümü süresince öğretmenlerimiz elektriksiz bırakılamaz. Bununla ilgili ortada bir risk varsa, İlçe Kaymakamı olarak ben bu riski üstüme alıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ