Öge ikinci kez seçildi

İlçe Kongresi'nde yapılan hata nedeniyle seçilmesine rağmen, başkan olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından mazbatası verilmeyen Abdullah Öge, hafta sonu yapılan seçimde ikinci kez Ak Parti Çerkezköy Ä

GÜNDEM 21.12.2014 18:02:00 0
Öge ikinci kez seçildi

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na seçilen Abdullah Öge, Divan’a verilen listede yapılan bir hata nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan ikinci seçimde oylarını artırarak başkan oldu.

İKİ ADAY SEÇİME GİTMİŞTİ

İki hafta önce Çerkezköy İlçe Kongresi’ni yapan Ak Parti’de Abdullah Öge ile Mehmet Can Danyeli yarışmış ve seçimin sonunda Abdullah Öge’nin listesi kazanmıştı. Ancak, Divan’a verilen listede Abdullah Öge’nin ismi başkan olarak belirtilmediği için İlçe Seçim Kurulu, kongreyi geçerli saymış, başkanlık seçiminin yenilenmesini istemişti. İşte bu nedenle cumartesi günü Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yeniden sandık kuruldu, delegeler bu kez Abdullah Öge’ye başkanlık için oy verdi.

Mehmet Can Danyeli’nin ikinci  seçime 10 gün kala adaylıktan çekildiğini ve seçime girmeyeceğini belirtmesinden sonra seçime tek başkan adayı olarak Abdullah Öge katıldı. İlçe Teşkilatında  İlçe Seçim Kurulu gözetiminde kurulan sandıktan  8.00-17.00 saatleri arası oy kullandıldı. AK Partili delegelerin tek aday olmasına rağmen seçime ilgi gösterdikleri gözlemlendi.  

ABDULLAH ÖGE SEÇİMDE OY KULLANAN 222 DELEGENİN OYUNU ALINDI

Cumartesi günü Ak Parti’de yapılan İlçe Başkanlığı seçiminde sandığa 400 delegeden 222 delege giderek oy kullandı. Tek aday ile gidilen seçimde oy kullanan 222 delegenin tamamını alan Abdullah Öge Çerkezköy İlçe Başkanı seçildi. Seçim sonuçları açıklandığında Abdullah öge tüm delegelere ve partililere teşekkür etti.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPMA İMKANI BULDUK

AK Parti Çerkezköy ilçe Başkanı Seçilen Abdulla Öge seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı basın açıklamasında İlçe Başkanlığı seçiminin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirterek, “7 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz kongre ve bu gün yenilediğimiz ilçe başkanlığı seçimini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seçim, birliğimizi yenileme seçimi oldu. Zira üyelerimizle, delegelerimizle ve Ak hizmete gönül vermiş bütün Çerkezköylü hemşerilerimizle bir kez daha güç birliği yapma imkanı bulduk.” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖYLÜ HEMŞERİLERİME YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kongre ve seçim sürecini geride bıraktıklarını belirten Öge, konuşmasına şöyle devam etti: “Yakaladığımız ve bu gün zirveye çıktığımız bu dinamizmimizi inşallah vakit kaybetmeden ilçemize hizmete dönüştürme gayreti içerisinde olacağız. Başta bu görevi bize layık gören AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcımız Süleyman Soylu ve İl Başkanımız Ahmet Akçay olmak üzere, teşkilatımıza gerek oy kullanan kıymetli delegelerimize, parti üyelerimize ve çıktığımız bu yolda heyecanımızı paylaşan tüm Çerkezköylü hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

KÜSLÜĞE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Parti içinde küskünlüğe fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Abdullah Öge, şunları kaydetti: “Yeni yönetimimizden beklentilerin yüksek olduğunun bilincindeyiz. Bize duyulan teveccühün bir yansıması olan bu beklentileri geceli gündüzlü samimi gayretlerle boşa çıkarmama çabası içerisinde olacağımızın sözünü de sizlerin huzurunda veriyorum. Kardeşlik duygusu içerisinde çıktığımız bu yolda, AK Parti çatısı altında kesinlikle küskünlüğe, gönül kırgınlıklarına fırsat bıkmayacağımızın bilinmesini isterim. Bu partiye emek vermiş, partinin her hangi bir kademesinde görev almış herkesi teşkilatımızın asli unsuru olarak görmeye ve yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, teşkilatımız çatısı altında hizmet yapmak isteyen herkese de hem kapımızı, hem de kalbimizi sonuna kadar açtığımızı vurgulamak isterim. Bu vesileyle aynı havayı soluyan, aynı ekmeği paylaşan ve devasa aile olarak gördüğümüz Çerkezköy’ümüze hizmet için başlattığımız bu mücadelemizde herkesten ilçemizi güzelleştirecek projeler ve dua beklentisi içerisinde olduğumuzu da bir kez daha ifade ediyorum.”

Haber/Seyit SÜREN