BİR LED HIRSIZIMIZ EKSİKTİ

Kapaklı Belediyesi'nin yaptırdığı ışıklandırma ledleri bir bir çalınmaya başladı. 10 metre yüksekliğinde ve 12 parçadan oluşan Lale modelli LED ışıkları sökerek kayıplara karı?

GÜNDEM 17.12.2014 19:08:00 0
BİR LED HIRSIZIMIZ EKSİKTİ

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçe girişine yapılan dekoratif aydınlatma direklerinin LED ışıkları kimliği belirsiz kişilerce çalınıyor.

AYDINLATMA DİREKLERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ

İlçenin kimliğini ön plana çıkarmak ve görsel olarak daha estetik bir görünüme kavuşturmak için Kapaklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dekoratif Aydınlatma Direkleri projesi, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sabote ediliyor. Aydınlatma direklerinde bulunan LED ışık sistemini çalan şüpheli ya da şüpheliler, birçok aydınlatma direğini kullanılamaz hale getirdi.

50 ADET DİREK DİKİLMİŞTİ

Kapaklı’nın girişindeki ana yolun ilçe içinde kalan kısımlarında hayata geçirilen Dekoratif Aydınlatma Direkleri projesi kapsamında toplam bin 700 metre uzunluğundaki orta refüje, yaklaşık 34 metre arayla 50 adet dekoratif aydınlatma direği kurulmuştu. Direklerin gövde ve alt kısımlarında da 1 metre genişliğinde belediyenin ışıklı logosu yer alıyordu. Dekoratif direklerin tepe kısmında ise 150 watt gücünde sokak aydınlatma lambaları bulunuyordu.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

10 metre yüksekliğinde ve 12 parçadan oluşan Lale modelli direklerin kenarlarında boydan boya led kanallar yer almaktaydı. Kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler, bu LED ışıkları sökerek kayıplara karıştı. Kapaklı Belediyesi, arızalanan direkleri onarmak için harekete geçerken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, LED ışık hırsızlarını yakalamak için geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Haber / Ahmet KARDEŞ