Bulgaristan'dan Akay'a teşekkür ziyareti

Bulgaristan HÖH Genel Başkan yardımcısı ve Milletvekili Riza'dan Akay'a ziyaret

GÜNDEM 17.12.2014 18:42:00 0
 Bulgaristan

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ruşen Riza dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. HÖH Milletvekili Riza geçtiğimiz aylarda Bulgaristan’da yapılan erken genel seçimlerde Çerkezköy’den kendilerine destek veren Başkan Vahap Akay’a teşekkür etti.

37 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK

HÖH  Genel Başkan Yardımcısı ve  Sofya Milletvekili Ruşen Riza ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Türkiye bizler için çok önemli. Anavatanımızdan aldığımız destek bizleri daha güçlü kılıyor. Yapılan son erken genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi olarak 37 milletvekili çıkardık. Bizde seçim barajı yüzde 4 seçime sekiz parti girdi ve şu an hükümeti kuran koalisyonun işi çok zor. Önümüzdeki aylarda yeni bir erken seçim olma ihtimali çok yüksek.”dedi.

YENİ SEÇİM OLABİLİR

Erken seçim olabileceğini söyleyen Riza, bunun gerekçesini ise şöyle anlattı: “Çünkü Meclis’te karışık bir durum ortaya çıktı. Nedeni ise hükümeti kuracak ya da kuran partilerin sayısal rakamları yeterli değil. Kurulan hükümet yürümüyor. Seçimlerde sizlerde bölgenizde bizlere destek olmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin desteği bizler için çok önemli. İnşallah bundan sonraki seçimlerde daha çok milletvekili çıkarırız. Seçimlerde çok güzel bir çalışma sergiledik ve H.Ö.H Partisi olarak milletvekili sayımızı çoğalttık. Bunda sizlerinde katkı ve desteği büyük oldu. Sizlere çok teşekkür ediyoruz.”

YATIRIM YAPACAK TÜRK İŞ ADAMLARINI BEKLİYORUZ

H.Ö.H. Genel Başkan Yardımcısı ve Sofya Milletvekili Ruşen Riza, konuşmasında Türk işadamlarına da davette bulundu. Riza, “Bizler Bulgaristan’da yaşayan Türkler olarak Türkiyemiz’den kültürel ve ekonomik anlamda yatırım yapacak iş adamlarını Bulgaristan’a bekliyoruz. Yatırımcı Türk iş adamlarına ihtiyacımız var. Ayrıca Eğitim anlamında da ihtiyacımız var. Bunlarda sizler sayesinde olacak bu nedenle sizlerin bu konularda da desteklerinizi bekliyoruz.”diye konuştu.

SİZLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise ziyarette şunları söyledi: “Öncelikle ziyaretiniz bizleri mutlu etti. Sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.Trakya’da ve Çerkezköy’de önemli bir göçmen nüfusu var. Bizlerde sizlerin her zaman başarılı olması için desteğimizi sürdüreceğiz. Hayırlı olsun. Bizler sizlerin buradaki sesiniziz. Sizlerin Kültürel ve ekonomik ve eğitim alanında istemiş olduğunu yatırımların kısa zaman içinde gerçekleşmesi için bu konuda bizler bize düşen görevi yerine getireceğimizden emin olunuz.”

Yapılan Konuşmaların ardından H.Ö.H. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Bölge Temsilcisi Şevket Halimoğlu da Başkan Vahap Akay’a destekleri nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’a plaket takdim verdi. Ziyarette H.Ö.H. Trakya Bölge Temsilcisi Güner Çetin ve Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Nihat Mıstık’ta hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN