Ruhsat vermemiz mümkün değil

İhale yapılan Osmanlı Camii bahçesindeki barakanın 'çay ocağı' olmasının mümkün olmadığı ortaya çıktı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu ihalenin işletme ruhsatı

GÜNDEM 17.12.2014 18:36:00 0
Ruhsat vermemiz mümkün değil

Gazi Osman Paşa  Mahallesi Osmanlı Camii bahçesinde Ali Ertem’in Belediye Başkanlığı döneminde İmam Hatip Lisesi İrtibat Burosu için yapılan kulübe geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Dinayet Vakfı Şubesi tarafından ‘Çay ocağı’ olarak ihaleye çıkarılmış ve sonra da bir din görevlisinin yakınında ihaleye girmesi üzerine askıya alınmıştı. İhale sürecinin devam ettiği, henüz bir karar verilmediği öğrenilirken, kamu oyunda tepkilere neden olan bu ihaleyle ilgili olarak Çerkezköy Belediyesi de harekete geçti. Belediye Başkanı Vahap Akay, bu yerle ilgili son “Ruhsat vermemiz mümkün değil. Vermeyiz.”diyerek noktayı koydu.

RUHSAT VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL,VERMEYİZ

Marmara Haber gazetesinde gündeme getirdiğimiz Diyanet Vakıf Çerkezköy Şubesi’nin ihalesi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Vahap Akay şunları söyledi: “Osmanlı Camii bahçesine yapılan bu odun baraka zamanında geçici olarak yapılan bir yer. Buradan caminin de faydalanması bakımından idare ediliyordu. Ancak buraya çay ocağı gibi işyeri niteliğinde bir işletme açılması kurallara aykırı. Bizim buraya ruhsat vermemiz mümkün değil. Vermeyiz. Bu gibi yerlere ruhsat verildiğinde her cami bahçesi çay ocağından geçilmez. İbadethane bahçeleri ticaret yeri değildir.”dedi.

Seyit Süren