Trakya'da Roman Çalıştayı yapılacak

Trakya Roman Platformu'na üye roman dernekleri Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde Tekirdağ'da bir araya geldi. Toplantıya Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il ve ilçe merkezlerinden Roman dernekleri temsilcileri k

GÜNDEM 16.12.2014 13:41:00 0
Trakya

Trakya’daki Romanların yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik neler yapılabileceğine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantı Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in açılış konuşmasıyla başladı. Genel Sekreter Şahin, “Öncelikle sizleri burada ağırlamaktan çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizdeki sorunlara sizlerle işbirliği halinde çözümler geliştirmeye çalışıyoruz. Romanların sosyo-ekonomik ve kültürel sorunlarının olduğunun farkındayız. Bugün bir araya gelerek Romanların sorunlarının çözümü için önemli bir başlangıç yapmış bulunuyoruz. İlk aşamada büyük değişimler yapamasak da bir kişiyi bile kazanmış olmak bizler için büyük bir adım olacak. Atılacak adımları sizler sahiplendiğiniz takdirde değişimin önündeki tüm engeller ortadan kalkmış olacak.”dedi.

TRAKYA KALKINMA AJANSI EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Genel Sekreter Şahin’in ardından Trakya Roman Dernekleri adına konuşma yapan Erdinç Çekiç, Trakya Bölgesi’nde yaşayan Romanlara ilişkin herhangi bir mevcut durum analizinin olmadığını, bu verilere sahip olmadan da sorunların çözümüne nereden başlanacağının bilinemediğini belirtti. Trakya Kalkınma Ajansı ve Genel Sekreter Mahmut Şahin’e ev sahipliklerinden dolayı teşekkür eden Çekiç, toplantının roman derneklerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi için önemli bir başlangıç olduğunu söyledi.

Toplantıda, Roman dernek temsilcilerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması için neler yapılabileceği ve Romanlara yönelik geliştirilebilecek yerel, ulusal ve uluslararası projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantı, 2015 yılında yapılması planlanan Trakya Roman Çalıştayı için yapılacak çalışmalar ve görev dağılımının belirlenmesiyle sona erdi.

Marmara Haber