Taşkın sorununa TESKİ el koydu

Çerkezköy'de yağmur suyu nedeniyle sık sık taşkınların yaşandığı sokaklarda Belediye'nin istinat duvarı yaparak önlem almasının ardından TESKİ'de altyapı çalışmalarÄ?

GÜNDEM 16.12.2014 13:25:00 0
Taşkın sorununa TESKİ el koydu

Her sağanak yağışta yağmursuyu taşkınlarının meydana geldiği Sayar Sokak-Şehit İlker Akkaya Sokak-Samanyolu Sokak bölgesine Çerkezköy Belediyesi’nin ardından Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü de el attı.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ İSTİNAT DUVARINI YAPMIŞTI

Gerek 2002 gerekse 2012 yılında yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan ve onlarca vatandaşın evininin sular altında kaldığı Gazi Osman Paşa Mahallesi Sayar Sokak-Şehit İlker Akkaya Sokak-Samanyolu Sokak bölgesinde benzer taşkınların tekrarının yaşanmaması için gerekli tedbirler bir bir alınıyor. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan istinat duvarının tamamlanmasının ardından TESKİ de bölgede gerekli altyapı çalışmalarını tamamladı.

50 METRE YAĞMURSUYU HATTI DÖŞENİYOR

Şiddetli yağışlarda yağmur sularının Sayar Sokak’tan Şehit İlker Akkaya Sokak ve Samanyolu Sokak’a inmesini ve bölgede taşkınların meydana gelmesini engellemek adına Sayar Sokak’ta yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarını başlatan TESKİ yetkilileri, “Sayar Sokak’ta 50 metre yağmur suyu hattı döşeniyor. Ayrıca, Samanyolu Sokak’ta 1, Sayar Sokak’ta 1 ve Şehit İlker Akkaya Sokak’ta da 3 olmak üzere bölgeye toplam 5 adet yağmursuyu ızgarası yapılıyor” ifadelerini kullandı. Yetkililer çalışmaların Cuma gününe kadar tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Haber / Ahmet KARDEŞ