Sokakta hayat var caddesine tepki

Edirne AK Parti Gençlik Kolları başta olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, 'Sokakta Hayat Var' ismiyle anılan caddede bulunan mekanlarda yaşanan olayları protesto etti. Sokağın kenti

GÜNDEM 14.12.2014 17:55:00 0
Sokakta hayat var caddesine tepki

Son haftalarda kentte bulunan ve ‘Sokakta Hayat Var’ ismiyle anılan cadde üzerindeki mekanlarda çıkan kavgalardan dolayı çok sayıda yaralanma ve ölüm olayının yaşanmasının ardından AK Parti Gençlik Kolları, Genç Memur-Sen, Hasan Sezai Vakfı, Edirne İslam Gençliği, Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar Derneği, Uluslararası Öğrenci Birliği, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Ortak Akıl Düşünce Derneği üyelerinin katılımı ile Edirne Saraçlar Caddesi’nde protesto amaçlı imza kampanyası başlatıldı. Sokakta yaşanan olayların sona ermesi için düzenlenen imza kampanyasına Edirneli vatandaşlar da verdikleri imzalarla destek oldu.

SOKAKTA ÖLÜM İSTEMİYORLAR

Grup sözcüsü Veysel Güner, yaptığı basın açıklamasında, yaşadıkları kentte artık huzur ve güven ortamının söz konusu sokakla birlikte bozulduğuna dikkat çekerek, "Serhat Şehri Edirne’mizde huzurun, özgürlüğün, güvenliğin artık olmadığını görüyoruz. Adını 'Sokakta Hayat Var' koyduğunuz, insanların rahatlıkla girip eğlenebildiğini söylediğiniz sokağın adı bundan böyle 'Sokakta Ölüm Var' olmuştur. Bizler Edirne’deki sivil toplum örgütleri olarak öğrencilere 10 metrelik bir mesafede olan ve adı cinayetlerle ve korkularla anılmış bu sokakla alakalı gerekli tedbirlerin, gerekli yaptırımların bir an önce alınmasını, öğrencilerin ve Edirne halkının güvenliklerinin ve huzurunun korunduğu, genç beyinlerin uyuşturulmadığı sokaklar istiyoruz. Bizler alkol kullanımını özendiren özellikle gençlerin ruh, beden, akıl sağlığı tehlikeye sokan 'Sokakta Hayat Var' denilen Ölüm sokağının alkolden arındırılmasını, gerekli kontrol ve tedbirlerin alınmasını istiyor rahatsızlığımızı ifade ediyoruz" dedi.