Kızılay yardım elini uzattı

Edirne'de geçtiğimiz haftadan itibaren kendini gösteren taşkın ve sel sonrası Kızılay harekete geçti. Türk Kızılay Edirne Şubesi Karağaç Mahallesi'ndeki selzedeler bin kişilik sıcak yemek da

GÜNDEM 14.12.2014 17:52:00 0
Kızılay yardım elini uzattı

Türk Kızılayı Edirne Şubesi, Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın da desteğiyle, selden en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Karaağaç Mahallesi’nde bin kişiye sıcak yemek yardımı yaptı. 

Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından, bölgede bulunan yaklaşık yirmi büyük bentten suların taşmasıyla, Meriç ve Tunca nehirlerinin su debileri yükselmiş ve Edirne sele teslim olmuştu. Nehir yataklarından taşan sular başta Tunca ve Meriç köprüleri olmak üzere, kentte bulunan 7 tarihi köprüyü ve araç trafiğini kapattı. Edirne Merkez olmak üzere Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı, merkeze bağlı köyler ve Karaağaç Mahallesi’nde, sel ve su taşkınları 8 gündür hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

KIZILAY’DAN SEL ZEDELERE YARDIM ELİ

Vali Dursun Ali Şahin’in girişimleri ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan Türk Kızılayı Edirne Şubesi’ne ayrılan fonla, su taşkınlarının en çok etkilediği bölgelerden Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara sıcak yemek yardımı yapıldı.

ALLAH DAHA BETERİNDEN SAKLASIN

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, selde mağdur olan bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Allah daha beterinden saklasın. İnşallah bu afetler bir daha olmaz" dedi. Çakay, bu tür afetlerde Türk Kızılayı’nın gıda ve beslenme konularında öncelikli aktörlerin başında geldiğini belirterek, "Sayın Valimizin Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan vermiş olduğu destekle bin kişilik sıcak yemeği vatandaşlarımıza veriyoruz. Yarın da devam edeceğiz. Talep gelirse daha sonra yine duruma göre devam edebiliriz" diye konuştu.

VALİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Vali Şahin’e Karaağaç halkı olarak şükranlarını sunduklarını dile getirerek, "Günübirlik kent merkezine gidip evine aş, ekmek getiremeyen insanlarımız vardı. Para kazanamayan, evlerine ekmek getiremeyen insanlarımız bugün sıcak bir yemek yediler. Bu güzelliği bize yaşattığı için Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, sel ve su taşkınları kentte etkisini göstermeye devam ederken, Karaağaç Mahallesi’ndeki hastalar, kent merkezine askeri araçlarla ve paletli ambulanslarla taşınmaya devam ediyor.

İha