CHP'li kadınlara Marmara sorumlusundan övgü

Çerkezköy'de aylık toplantısını yapan CHP Tekirdağ Kadın Kolları İl ve İlçe Başkanlığı toplantısına katılan Marmara Sorumlusu Gülay Tülüş, Belediyeler seçimlerinde elde edilen

GÜNDEM 12.12.2014 16:01:00 0
CHP

Tekirdağ’da CHP’li kadınlar yerel seçimlerde elde edilen 12-12’lik seçim zaferinin meyvelerini parti genel merkezi nezdinde almaya başladı. CHP’nin Kadın Kolları Marmara Sorumlusu ve MYK üyesi Gülay Tuliş, Tekirdağ’da CHP’li kadınların Türkiye’ye örnek olması gerektiğini s öyledi.

BU AY ÇERKEZKÖY’DE TOPLANDILAR

Geçtiğimiz ay Kapaklı’da toplanan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, bu kez Çerkezköy’de toplandı. Tekirdağ’daki ilçe kadın kolları başkanları ve yönetimlerinin İl Yönetimi ile birlikte yaptığı aylık toplantısı dün saat 13.00’da Çerkezköy Gabralı Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, CHP Kadın Kolları Marmara Sorumlusu MYK üyesi Gülay Tülüş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez ve Funda Serfiçe,  CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, Çorlu Kadın Kolları Başkanı Adviye İşbuyuran, Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Sabiha Önder, Şarköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Güray, Muratlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Nurtekin, Ergene Kadın Kolları Başkanı Emine Turgut ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BU BAŞARINIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

Kadın Kolları’nın aylık olarak düzenli yaptığı konuşmaya bu ay CHP Kadın Kolları Marmara Sorumlusu MYK üyesi Gülay Tülüş de katıldı. CHP MYK üyesi Gülay Tülüş, son yerel seçimlerde Tekirdağ’da elde edilen CHP zaferine atıfta bulunarak, bu başarının tesadüf olmadığını vurguladı. Tülüş, “Yerel seçimlerde CHP  Tekirdağ’da 12-0 yapmıştır. Bu başarıda kadınların da rolü çok büyüktür. Gerçekten onur duyulacak bir ekibimiz var. Tekirdağ’ın bu çalışma sistemini Türkiye’nin çok yerinde görmüyorum. Bizim oturtmaya çalıştığımız sisteme sizler örnek oldunuz. Her şey çalışma ile olur. Bende sizlere gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin örnek alacağı bir çalışma sisteminiz var.” diye Tekirdağ’daki CHP’li kadınları övdü.

HER EVİN KAPISINI ÜÇ KEZ ÇALDIK

Toplantıda konuşan  Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ise, “Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarında yer aldığım için çok mutluyum. CHP’de dik durmayı, devrimlerin nasıl olduğunu öğrendim. Biz bir sene önce genç ve dinamik bir başkan ile yola çıktığımızda herkes olmaz diyordu. Yağmur, çamur demeden her eve üç kez gittik. Kapıları çaldık. Biz o zamanki mevcut belediyeyi eleştirmeden sadece bizim başkanımızın projelerine bakın dedik. Tavana değil, tabana inmeye çalıştık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olmak da böyle bir onurdur. Unutmayınız ki siyasette kadınlar olduğu sürece her şey değişebilir.”diye konuştu.

HER AY BİR İLÇEDE TOPLANIYORUZ

Daha sonra programa katılan bütün kadın kolları üyelerine teşekkür eden CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı bir konuşma gerçekleştirdi. Ormancı, “Her ay bir ilçemizde bu toplantıları yapıp kadın kolları üyelerimiz ile bir araya geliyoruz. Sizlerin isteklerini, dileklerini ve fikirlerinizi genel merkezimize bildirmeye çalışıyoruz. Kadın Kolları olarak bütün mahalleleri dolaşıp ihtiyaçları da tek tek not alacağız. Sizlerin her zaman fikir ve projelerinize açığız” dedi.

Daha sonra CHP İlçe Kadın Kolları Başkanları kasım ayında yaptıkları faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

12’DE 12 SİZİN BAŞARINIZ

Kadınların ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir bir konuşma yaptı. Demir, “Tekirdağ’da 30 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 12’de 12 sizlerin başarısıdır. Kadın kollarımızın çalışmalarını izlemek ve görmek bizleri her zaman mutlu ediyor. Kadın Kollarımızın böyle dayanışma toplantıları yapıp sorunları paylaşmaları da örgütlerimizin hoşuna gidiyor. Bizler sizlere her zaman inanıyoruz ve yanında olacağımızı da söylemek istiyoruz” diye konuştu.

AKAY’DA BAŞARIYI KADINLARA BAĞLADI

CHP’li kadınların toplantısında son konuşmayı ev sahibi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı.  Konuşmasında 30 Mart’da elde edilen başarıyı kadınlara bağlayan Akay, “Bu gurur hepimizindir. Ancak Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün başarısı kadınlarımızındır. Bizlerle kar kış yağmur demeden bizlerle kapı kapı dolaşan kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın her zaman siyasette önemli bir yeri olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

BEN ÖN SEÇİMLE SEÇİM KAZANDIM

30 Mart yerel seçimlerindeki tarihi başarıyı herkesin görmesi gerektiğini kaydeden Akay “30 Mart’ta Tekirdağ 12’de 12 yaparak büyük başarı elde etmiştir. 30 Mart tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimlerini heyecansız ve örgütsüz yaşadık. Artık gerçeği görmemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başarı ve siyaset örgütsüz olmuyor. Örgüte sahip çıkmamız gerekiyor. CHP bu dönemde yeni iktidar hedefi ile yola çıkıyor. Örgütü kenara atarak değil, örgütünü arkasına alarak hareket etmelidir. Ben 30 Mart seçimleri öncesinde ön seçimle aday oldum. Ön seçimi kazanarak da belediyeyi aldım. Önümüzdeki süreçte CHP’nin iktidarı için Tekirdağ’da başarı için ön seçim gereklidir. Bu konuda çok fazla net konuşuyorum. Tekirdağ’ın ön seçimle güçlü bir iktidara ihtiyacı vardır. Yerel seçimlerde iktidarı istiyorsak bu örgütün ön seçime ihtiyacı gerçekten vardır. Önümüzdeki süreçte hepimiz elimizi taşın altına koyacağı bir seçim yaşayacağız. Bu dönemde yüzde yüz başarı sergilemeli ve milletvekili sayısını daha da yukarı çıkartmak zorundayız. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardır.”açıklamalarını yaptı.

Menşure KARDEŞ