ÖĞRENCİLER EMPATİ YAPTI

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri anlamlı bir projeye imza atarak, engellileri anlamak için önce bedensel engelli daha sonra da görme engelli rolüne büründü, engellilerle empati yaptı

GÜNDEM 11.12.2014 17:04:00 0
ÖĞRENCİLER EMPATİ YAPTI

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, “Anlamlı Çevre, Etkili Eğitim Ortamı” projesi kapsamında gerçekleştirdiği önemli sosyal aktiviteleri, bünyesinde oluşturduğu Engelliler Dayanışma Kulübü aracılığıyla başlattığı “Bir Engel de Sen Kaldır” projesi ile perçinledi.

GÖZLERİ KAPALI DERS DİNLEDİLER

Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekilen projede, engelli vatandaşların yaşam koşullarının daha iyi anlaşılabilmesi için 2 parkurda empati yapıldı. İlk etapta öğretmen ve öğrenciler tekerlekli sandalye ile yerden kitap toplamaya çalıştı. Bu parkurda bedensel engellilerin yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılması amaçlandı. 2’nci parkurda ise gözler bağlı olarak verilen görevler tamamlanarak görme engellilerin çektiği zorluklar hissedilmeye çalışıldı. Öğrenciler günün ilk dersinin ilk 10 dakikasını gözleri kapalı bir şekilde dinledi. Etkinlikle Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda gün boyu sürdü.

 

 

TEKERLEKLİ SANDALYE VE KOLTUK DEĞNEKLERİ DERNEĞE TESLİM EDİLDİ

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu bünyesindeki Engelliler Dayanışma Kulübü aracılığıyla başlattığı “Bir Engel de Sen Kaldır” projesi kapsamında Okul Aile Birliği Başkanı Safiye Savaş ve öğretmenlerin katkılarıyla alınan tekerlekli sandalye ile koltuk değnekleri, ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Okul Müdürü Suat Yüksel tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’ne verildi.

HER ZAMAN ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Okul Müdürü Suat Yüksel proje ile ilgili olarak, “Belli aralıklarla değil, her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Okulumuzun konferans salonu tamamlanmak üzere. İstediğiniz zaman bu salonumuzdan faydalanabilirsiniz.” diye konuştu.    

Haber / Ahmet KARDEŞ