Bahar devir teslimi beklemedi istifa etti

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar dün bir basın toplantısı düzenleyerek, ilçe başkanlığından istifa ettiğini açıkladı

GÜNDEM 10.12.2014 18:40:00 0
Bahar devir teslimi beklemedi istifa etti

Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nin ardından, yaşanan seçim krizinin üstüne bir de İlçe Başkanı Reşat Bahar devir teslim törenini beklemeden istifa etti. Dün öğleden sonra parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Reşat Bahar, gazetecilerin önünde istifa ettiğini açıklarken bugün İl Başkanlığı’na istifa dilekçesini ulaştıracağını söyledi.

BAHAR İSTİFA ETTİ

Ak Parti İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Reşat Bahar, Kongre sonrası yaşanan olaylara da değindi. Bahar, “Pazar günü partimizin kongresi yapıldı. Bu kongrede adaylardan Abdullah Öge arkadaşımız Divan’a sunulan listede ilçe başkan adayı olarak yazılmadığından kendisi asil yönetim kurulu üyesi seçildiğinden bu seçim iptal olmuş ve 20 Aralık’ta sadece ilçe başkanlığı seçimi yapılmak üzere ertelenmiştir. Seçim ise ilçe teşkilatında yapılacaktır.”dedi.

SÖZÜMDE DURUP İSTİFA EDİYORUM

Kongre öncesinde aday gösterilmediği için İl Başkanı Ahmet Akçay ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya iki adayın çıkması halinde seçimin iptali durumu ortaya çıkarsa istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Reşat Bahar, “Bu sözümüzü yerine getirmek üzere burada olmayan bazı yönetim kurulu arkadaşlarımızın da fikirlerini ve  görüşlerini alarak AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”dedi. Bahar, 20 Aralık’da yapılacak İlçe Başkanlığı seçiminin de hayırlı olması dileğinde bulundu.

PARTİDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM

Gazetecilerin istifa dilekçesine ilişkin sorularını da yanıtlayan Bahar, “Basın önünde ilk olarak istifamı açıklamak istedim. Yarın ise İl Başkanlığına istifa dilekçemi ulaştıracağız.”dedi. Yine gazetecilerin soruları üzerine Ak Parti’den istifa etmeyeceğini belirten Bahar, “Biz dün olduğu gibi yarında partimizin yanındayız. Biz sadece bizlere karşı haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bir gün teşkilatımızın seçmenimizin il ve genel merkezin bize yapılan yanlışın haksızlığı anlayacağını ve bizi beratımızı vereceklerini eminiz. Biz teşkilat ve arkasında partinin yanındayız ve dik duruyoruz. Bize yapılan haksızlığı affetmiyoruz. İleride inşallah haklı olduğumuz anlaşılacak.” ifadelerini kullandı.

Bahar, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevini 20 Aralık tarihine kadar kimin yürüteceğine ilişkin ise şunları dedi: “Ne olur bilemem. Başkan Vekili Şaban Çelen’de istifa edecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu durum olduğunda kayyum atadılar. 20 Aralık’da yapılacak seçimlere kadar il teşkilatı da bu konuya bir çare bulur.”dedi.

Gökhan TEKER