Aile hekimleri iş bırakma eylemi yapacak

Tekirdağ'da aile hekimleri, halkın sağlığının daha iyi takip edilebilmesi, aile hekimliğinin bitirilmemesi ve nöbetçi hekim sistemine karşı çıkmak için 12 Aralık Cuma günü 1 günlük iş bırak

GÜNDEM 10.12.2014 18:05:00 0
Aile hekimleri iş bırakma eylemi yapacak

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği'nden yapılan açıklamada, tüm Türkiye ile birlikte Tekirdağ'da da 1 günlük iş bırakılacağı belirtilerek, "Bu eylemi sesimizi duyurmak, halkımızın sağlığına sahip çıkmak için yapıyoruz. Bebeklerimiz sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün, aşıları eksiksiz olsun, gebelerimiz aile hekimleri tarafından takip edilsin, gebeler, lohusalar ve bebekler ölmesin, kronik hastalıkların önü alınsın, kanserler erken teşhis edilsin, yaşlılarımız dertlerini aileden biri olarak gördükleri aile hekimlerine anlatabilsin diye yapıyoruz. Bugün aile hekimliğinin bitirilmesine kendimiz ve halkımız adına itiraz ediyoruz. Halkımızı da bize destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

13 Aralık Cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Ankara’da miting yapacağı belirtildi.

Marmarmara Haber