Artık taşeron işçi değiller

Kapaklı Belediyesi'nin taşeron firma adına çalıştıkları gerekçesi ile işten çıkardığı işçiler hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, işçilerin hem işten çıkarıldıkları g

GÜNDEM 10.12.2014 17:52:00 0
Artık taşeron işçi değiller

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanan Karaağaç Belediyesi’nden Kapaklı Belediyesi’ne geçen ve Kurban Bayramı öncesinde işte çıkarılan işçiler, verdikleri hukuki mücadeleden zaferle ayrıldı.

BELEDİYEYE KADROLU OLARAK DÖNECEKLER

Kapaklı Belediyesi ve Taşeron işçiler arasındaki dava, Çerkezköy Adalet Sarayı’nda önceki gün saat 16.00’da başlayan mahkemede görüşüldü. Yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir sürede neticelenen mahkemede, Hakim Yasin Bostan, taşeron işçileri haklı buldu. Taşeron işçiler Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, mahkeme kararıyla 8 brüt maaş almaya ve kadrolu olarak işlerine geri dönmeye hak kazandı.

BAŞKAN MAHKEMEYİ KAZANACAĞIMIZA İHTİMAL VERMİYORDU

Kapkalı Belediyesi’ne karşı verdikleri hukuki mücadeleden zaferle ayrılan Hayrettin Kemaloğlu, Emine Yavuz ve Elif Güler, dün saat 11.30’da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Mahkemenin lehlerine verdiği karardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen işçiler, “Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüşmeye gittiğimizde bizi tanımadığını söylemişti. Bize mahkemeye gitmemizi ve mahkemeyi kazanıp gelmemizi söylemişti. Çünkü mahkemeyi kazanacağımıza ihtimal vermiyordu” diye konuştular.  

TÜRKİYE’DE ADALET VARMIŞ

Mahkemede üç tarafın bulunduğunu söyleyen işçiler, “Mahkemede Kapaklı Belediyesi,  taşeron firma ve biz olmak üzere üç taraf vardı. Hakim taşeron firmanın konuyla ilgilisi olmadığını belirterek onları dinlemedi bile. Mahkeme 10 dakika sürdü. Sonucunda da lehimize karar çıktı. Kapaklı Belediyesi 8 gün içinde karara itiraz etmezse 30 gün içinde haklarımızın verilmesi ve işe geri alınmamız gerekiyor” dediler. Davanın olumlu sonuçlanmasında BATİS Sendikası Avukatı Sevgi Evren’in büyük katkısı olduğunu kaydeden işçiler, “Mahkenin bu kararından sonra Türkiye’de adaletin olduğuna inandık” ifadelerini kullandılar.  

HAKLI DAVANIZIN OLUM​LU SONUÇLANMASI BİZLERİ DE ÇOK MUTLU ETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Sizlerin bu mücadelesi, ilçemizin gündeminde olan bir konudur. Bu haklı davanızın olumlu sonuçlanması bizleri de çok mutlu etti. Bizim Kapaklı Belediyesi’ne yaptığımız teklif hala geçerli. Onlar sizi işe alsınlar. Görevlendirme ile sizler Kaymakamlığımızın bünyesinde çalışın. İşçilerimiz için böyle güzel bir karar çıkması çok güzel. Sizlerin Kapaklı Belediyesi’ne de çok şeyler katacağınıza gönülden inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ