Hema inovasyon fuarında dikkat çekti

ÇOSB'nin önde gelen fabrikalarından HEMA, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İnovasyon Haftası'nda son ürünlerinden biri olan 'Sıvı Doğalgaz Yakıt Pompası'nı görücÃ

GÜNDEM 8.12.2014 18:09:00 0
Hema inovasyon fuarında dikkat çekti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen 3. Türkiye İnovasyon Haftası 4-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ZİYARET ETTİ

İbrahim Hattat ve Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç  Doğan, Hema Endüstri Arge Merkezi’nde yeni dizaynını gerçekleştirdiği ‘Sıvı Doğalgaz Yakıt Pompası’nın tanıtımının yapıldığı fuara Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katıldığı etkinliği son gününde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye HEMA yetkilileri, sıvı doğalgaz yakıt pomyası hakkında bilgi verdi. Ticari yük araçlarında doğalgazın birincil yakıt olarak kullanımını sağlayan sistemin kalbi sayılan bu pompanın Türkiye’de tek, dünya üzerinde de büyük oranda Hema Otomotiv Sistemleri tarafından üretileceğini söyleyen Genel Müdür Tunç Doğan “Ekonomik ve çevreci ürünlere olan taleplerin arttığı bir dönemde Hema Otomotiv Sistemleri olarak yeni nesil bir yakıt pompası üretmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

İnovasyon fuarında, toplamda 35 Ar-Ge merkezi, 21 teknopark, 39 üniversite, 9 bilim ve teknoloji merkezi İstanbul'da 3 gün boyunca süren etkinliklere katıldı. Ayrıca, 7 Ar-Ge proje pazarı, 21 tasarım yarışmasında toplam 502 proje sergilendiği öğrenildi.

Gökhan Teker