Kolektör Hattı Projesi'nin sunumu yapıldı

Kırklareli Belediyesi'nin 'Sınırların Ötesinde Bir Çevreci Kültür Vizyonunun Yaratılması- Sınır Geçişi Bölgesinde Çevreci Kültür Potansiyellerinin Sergilenmesine İlişkin İki Fa

GÜNDEM 8.12.2014 17:25:00 0
Kolektör Hattı Projesi

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın sınır ötesi iş birliği kapsamında hayata geçirmeyi planladığı, ‘Kolektör Hattı Projesi’nin sunumu yapıldı. Kurum Müdürleri ve ilgili birimlere yönelik gerçekleştirilen sunuma Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider ve proje ortağı Bulgaristan’ın Ruen Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Mustafa’da katıldı. Sunumu Avrupa Birliği Bürosu’ndan İpek Ay ve Kırklareli Belediyesi peyzaj mimarı Alp Özel yaptı.

SU KAYBININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Lider partner, Ruen Belediyesi’nin Proje Partneri olduğu IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı 3. Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen ‘Sınırların Ötesinde Bir Çevreci Kültür Vizyonunun Yaratılması- Sınır Geçişi Bölgesinde Çevreci Kültür Potansiyellerinin Sergilenmesine İlişkin İki Farklı Örnek’ adlı proje ile içme suyunun kalitesini arttırılması ve suyun kalitesini arttırarak su kaybının azaltılması amaçlanıyor.

HATTIN UZUNLUĞU 5 KİLOMETRE

Proje kapsamında su kirliliğini durdurmak ve önlemek amacıyla Bağlıca deresi içindeki atık suyu toplamak için kolektör hattı inşa edilerek, bu hattın atık suyu şehrin mevcut atık su arıtma sistemine doğrudan boşaltacağı belirtildi. Kolektör hattı inşaatının atık su arıtma tesisine atık su yönlendirmek için son derece gerekli bir çalışma olduğunun altı çizilirken, bu hattın Atık su arıtma tesisine uzaklığının yaklaşık 5 kilometre olduğu açıklandı.

İKİ YIL SÜRECEK

Projenin şu an ihale aşamasında olduğu ve uygulanacak kolektör hattı uzunluğunun 2.3 kilometre olduğu aktarıldı.7 Mart 2014 tarihinde imzalanan ve 2 yıl sürecek olan projenin 373 bin 951,50 Euro olduğu belirtildi.

Marmara Haber