KAPAKLI BELEDİYESİ BİR KEZ DAHA SORUŞTURMA KISKAÇINDA

2009 yılında dönemin MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı tarafından isimsiz ihbar mektubu ile fitili ateşlenen soruşturmalarla başlayan yargı süreci beraberinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile belediye

GÜNDEM 7.12.2014 17:56:00 0
KAPAKLI BELEDİYESİ BİR KEZ DAHA SORUŞTURMA KISKAÇINDA

Geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi eski zabıtalarından Cüneyt Enez’in gündeme oturan iddialarının ardından, bu defa Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen yeni bir ihbar mektubunda yer alan iddialar üzerine Savcılık Atıcı Spor Kompleksi ihalesi ve Akın Yılmaz’ın arabasına yapılan saldırı başta olmak üzere ihbar mektubunda belirtilen diğer iddialar doğrultusunda geçtiğimiz günlerde yeni bir soruşturmanın startını verdi.

FİTİLİ AKIN VE ATICI DOSYALARI ATEŞLEDİ

Söz konusu ihbar mektubunda yer alan 2 milyon 700 bin TL bedelle Atıcı Spor Kompleksi ihalesinde kamunun zarara uğratılması, 2009 seçimlerinde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Akın Yılmaz’ın arabasına yapılan saldırı, Kapaklı Belediyesi’nin bazı imar usulsüzlükleri ve Kapaklı Belediyesi ile ilçede faaliyet gösteren bazı müteahhitler arasındaki imar yasalarına aykırılıklar gibi iddialar hakkında çok yönlü soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİ SAYISI ARTABİLİR

Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hafta içinde Akın Yılmaz ve dönemin belediye başkan vekili Ayhan Arslan’ı kurşunlayarak yaralayan Cüneyt Enez’in ifadelerine başvurulması beklenirken, soruşturma kapsamında birçok tanığın da yeniden dinleneceği kaydediliyor. Kapaklı Belediye personelinin yanı sıra, Belediye Başkanı’na yakın isimlerden M.K. ve İ.E. ile ilçenin bazı müteahhitlerinin de şüpheliler arasında yer alacağı, soruşturma derinleştikçe şüpheli sayısının da artacağı kaydediliyor.

İŞTE SORUŞTURMAYA KONU SUÇLAMALAR

İhbar mektubu kapsamında açılan soruşturmaya konu edilen suçlamalar arasında “Rüşvet almak ve rüşvet vermek”, “Kamuyu zarara uğratmak”, “İhaleye fesat karıştırmak” ve “Görevi kötüye kullanmak” gibi iddialar yer alıyor.

Haber / Şaban KARDEŞ