Malkara ADD engellileri ziyaret etti

Malkara Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal, 2. Başkan İsmail Yanık ve Sayman Halil Yılmazgüç, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' münasebetiyle engelli ö

GÜNDEM 5.12.2014 18:08:00 0
Malkara ADD engellileri ziyaret etti

Malkara Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Lerzan Baykal ve beraberindekiler engelli çocuklara yanlarında getirdikleri Anıtkabir Komutanlığı’nın yayınladığı ‘Atatürk ve Çocuk’ adlı kitabından hediye etti.

ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ

Günün anlam ve önemine değinen Başkan Lerzan Baykal, "Engellilerimizin toplum hayatında varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz engelli ya da engelsiz hepimizi zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Engelli kardeşlerimiz ve onlara destek olan aileleri, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için çaba sarf ederken, engelsizlerin de kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin hayatlarını özgürce yaşamalarının önündeki engellerin kaldırılması toplumun tüm kesimlerinin ortak görevidir. Toplum olarak duyarlılıkla engelli vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bunun için bize onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutluyor ve engellerin kalktığı bir toplumda mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum" dedi.

Engelli çocukların aileleri, okul müdürleri ve öğretmenleri duydukları mutlulukları ifade ederek, ADD Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal’a ve ADD üyelerine bu anlamlı günde engelli vatandaşları unutmayarak engelli çocukların yanında olmasından dolayı teşekkürlerini iletti.