Abdullah Öge'yi rakibim olarak görmüyorum

Ak Parti'nin yarın yapılacak olan Çerkezköy İlçe Kongresi öncesinde Genel Merkez'in belirlediği adaya rakip çıktı. Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları eski başkanlarından Mehmet Can Danye

GÜNDEM 5.12.2014 18:01:00 0
Abdullah Öge

Çarşamba günü Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Çerkezköy’de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladığı Genel Merkez tarafından belirlenen Çerkezköy Adayı Abdullah Öge’ye rakip çıktı.  Ak Parti Çerkezköy Gençlik Kolları eski Başkanlarından Mehmet Can Danyeli  dün parti binasında saat 15.00’te düzenlediği basın toplantısında pazar günü yapılacak olan kongrede aday olacağını açıkladı. Mehmet Can Danyeli’nin açıklamasında İlçe Başkanı Reşat Bahar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Er, Kamil Çetintaş, Ahmet Yıldız da hazır bulundu. Danyeli, “Ben kimsenin adayı değilim ve Abdullah Öge’yi de rakibim olarak görmüyorum.”dedi.

EN GENÇ İLÇE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Mehmet Can Danyeli adaylığını açıkladığı basın toplantısında konuşmasına şöyle başladı: “Adalet ve Kalkınma Partimiz’in pazar günü yapılacak olan İlçe Başkanlığı Kongresi’nde tüm Çerkezköy’ün hem de partimizin bir evladı olarak adaylığımı sizlere duyurmanın haklı onurunu yaşıyorum. 25 yaşında bir kardeşiniz olarak Türkiye’nin en genç ilçe başkanı ünvanını Teşkilatlanma Başkanımız  Süleyman Soylu’dan devralacağıma olan inancım sonsuzdur. Kongre için yönetimimizi oluşturduk. Sürecin sağlıklı devam etmesi için yönetim listemi, kongre gününde açıklayacağım. Ancak kısaca aktarabilirim ki bugüne kadar partinin kademelerinde kuruculuk dahil görev yapmış, hatta mevcut yönetimlerin bazı kademelerinde hala görev yapan kimseler listemdedir. Kongre bir demokrasi yarışıdır. Bizler de bu genç yaşımızda delegelerimizin ve diğer partilerde olan kimselerin dahi bu süreçte iyi niyet ile bizleri desteklediklerini hem dilleri ile hem de sosyal medya üzerinden alenen açıklamaları haklı gururumuzun bir diğer yanıdır.”dedi.

 NEDEN ADAY OLDUM

Konuşmasında neden aday olduğuna değinen Danyeli şunları anlattı: “Neden aday olduğuma gelince, gençlik kollarında ilçe başkanlığı görevini ekibimle birlikte üstümüze düştüğü şekilde ve layıkıyla tamamladığımızı, imzamızı son noktasına kadar attığımızı ve artık gençlik kolları namına yapılacak her hangi bir şey kalmadığına inandığım için aday oluyorum. Merdivenler dahi basamak basamak çıkılır iken gençlik kolları sonrası aynı basamakta beklemek halkımız için oluşturacağımız projeleri yansıtmak manasına gelirdi bunu yapmak istemedim.”

KİMSENİN ADAYI DEĞİLİM

Konuşmasında kimsenin adayı olmadığını söyleyen Mehmet Can Danyeli, Kimsenin adayı olmadığımı haklı davanın adamı olduğumu, geçmişimin temiz geleceğimin teminat altında olduğunu bu günümün ise şerefli şekilde dimdik ve doğru olduğunu söylemek istiyorum. Etrafta söylenen genel merkeze karşı aday olma noktasında belli başlı zihniyetlerin tehditlerini aynı şekilde kendilerine  aktarıyorum. Genel Merkezimiz’in AK Parti tüzüğünde yer alan ifadeye dikkat çekerim. Tüzüğümüzün 46-4  maddesinde seçilme yeterliliğine sahip partili her üye, yer kaydı aranmaksızın kongrede yapılacak seçimlerde aday olabilir veya aday gösterilebilir’ deniliyor. Demek istediğim şudur ki genel merkezimizin tüzükte bana verdiği hak vasıtasıyla aday oluyorum ve bunu kimseler engelleyemez.”diye konuştu.

AMACIM PARTİYİ İKİYE BÖLMEK DEĞİL

Seçim de üyeler arasında ayrılık çıkabileceğini ancak amacının partiyi ikiye bölmek olmadığını da belirten Danyeli şunları kaydetti: “Amacım kesinlikle ve kesinlikle partiyi ikiye bölmek değildir. Aday çıkarsan parti ikiye bölünür diye eleştiren büyüklerime cevabım şudur. Partimizin üyeleri ve delegeleri demokrasi kültürüne sizlerden daha vakıf kimseler. Partimizin hak ve özgürlüklerinin savunuculuğunu Türkiye’de üstlenen bir partidir. Ben aday çıkıyorum diye delegeler yahut üyeler arasında sadece seçim noktasında bir ayrılık çıkabilir. Ancak yeni Türkiye’nin inşasında hem fikir hem de kader birliğimiz vardır. Kimse bunun aksini iddia edip söyleyemez. Asıl olan seçmendir ve  seçmenin kararına saygı göstermezsek delegenin sesini ve üyenin sesini dinlemezsek geçen dönem il çapında yerel yönetimler noktasında ki başarısızlığımızı tekrarlamış oluruz.”

ABDULLAH ÖGE BÜYÜĞÜMDÜR ONU RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUM

Mehmet Can Danyeli, Genel Merkez’in adayı Abdullah Öge’yi rakip olarak görmediğini de belirterek, “Bana rakibin Abdullah Öge hakkında ne düşünüyorsun diye sorular gelebilir. Abdullah Öge bir büyüğümdür ve onu rakip olarak görmüyorum. Parti bir yüktür, yükü ben sırtlanmak istiyorum taşın altına elimi ben koymak istiyorum diyen kişiler bir birine rakip değildir. Aynı davanın haklı savunucularıdır. Bu gerçek değiştirilemez. Hak yolda birlikteliğimiz, seçimde ise 1-2 saatlik sandıklarımızın farklı olması bizleri ayrı kimseler, karşıt kimseler yapmadı, yapamazda. Kendisine ve ailesine çok saygı duyduğum her daim saygı duyacağım kimseler olarak kalacaklardır. Hali hazırda aday olduğumuzu ve pazar günü herkesin göreceği şekilde eğer seçime gidilirse ki rabbimden tek arzum budur. Kamu oyununda şahit olacağı şekilde seçim kazanacağımızı göreceksiniz.Sonrasında ise hep birlikte el ele Çerkezköy’de Ak parti’nin geleceği için beraber çalışacağız.”dedi.

BEN DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANARAK ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM

Demokratik hakkını kullanarak adaylığını açıkladığını da belirten Mehmet Can Danyeli, “Ben asıl demokratik hakkımı kullanarak adaylığımı açıklıyorum. Birilerinin benim ilçe başkanı olmamı istemediğini de biliyorum. Mesela Ali Ertem'in Milletvekilliği’ne aday adayı olacağı konuşuluyor. Elbette benim ilçe başkanı olmamı istemez. Herkes kendine bir yerlere gelmek için  merdiven aramaktadır. Siyasette kendi isteklerini yapmayacak kişileri hiç kimse başkan olarak görmek istemez. Abdullah Öge 10-15 günlük bir partilidir. Oysa ben ve babam yıllardır partiliyiz. Biz partiye birileriniz zarar vermesini ya da menfaatleri için kullanmasına kesinlikle karşıyız. Kendi menfaatleri için partiyi kullananlar partiye zarar verir.”diye konuştu.

MEHMET CAN DANYELİ’NİN YANINDAYIZ

Adaylığını açıklayan Mehmet Can Danyeli’ne Kongre’ye kadar İlçe Başkanlığı görevini yürütecek olan Reşat Bahar da destek verdi. Bahar, “Bir ay önce Tuncay Yegin arkadaşımız adaylığını açıklamıştı. Biz onun yanında yer alacağımızı belirtmiştik. Ancak sonra adaylıktan çekildi. Şimdi Mehmet Can Danyeli kardeşimizin yanındayız. Daha öncede İl Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Eke’de istişare toplantımızda isteyen istediğini çıkarabilir demişti. Aday 2’de çıkar 5’te çıkar. Bu bir demokratik yarıştır.”dedi.

Haber/ Seyit SÜREN