Akay ikinci engelli okulu müjdesini verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Engelliler okulunun ne kadar önemli olduğu gezip görünce anlıyoruz"dedi ve ikinci engelli okulu müjdesini verdi

GÜNDEM 5.12.2014 17:49:00 0
Akay ikinci engelli okulu müjdesini verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay dün saat 11.00’de Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek  Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Başkan Akay, “Rahatsızlığım nedeniyle 3 Aralık’ta gerçekleştiremediğim  ziyareti bu gün yapıyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler gününüz kutlu olsun.”dedi.  Başkan Akay, Çerkezköy’e ikinci engelli okulu yapılacağını açıkladı.

Başkan Akay’ı okul girişinde Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serdar İş, Müdür Yardımcısı Rızvan Öztürk, iş atölyesi  öğretmeni Muzaffer Arslan, okulu yaptıran Çerkezköylü hayırsever çift Müjgan - Serken Karagöz karşıladı.

BAŞKAN SINIFLARI VE İŞ ATÖLYELERİNİ GEZDİ

Başkan Vahap Akay, okul idarecileri ve hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz ile birlikte okulun iş atölyelerini ve sonra diğer sınıfları gezdi. Başkan Akay engelli öğrencilerin  ne derece eğitime önem verdiklerini ve iş atölyelerinde büyük emek ve göz nuru ile meydana getirdikleri işleri görünce duygulu anlar yaşadı. Öğrencilerden yaptıkları işler hakkında bilgi alan Başkan Akay’ın en dikkatini çeken çalışma ise Atatürk portresi ve İstanbul sülieti oldu. Her sınıfta öğrencilerle de sohbet eden Akay, okul öğretmenlerinin ve idarecilerinin de özverili çalışmalarını övdü.

ENGELLİLER OKULUNUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU İNSAN GEZİP GÖRÜNCE ANLIYOR

Okulun önemine vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  şunları kaydetti: “Rahatsızlığım nedeniyle 3  Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla ziyaret edemediğim Müjgan-Serkan Özel eğitim Uygulama Merkezimiz’i bu gün ziyaret ediyorum. Engellilerimizi her zaman hatırlamamız lazım. Bu gün burada çok duygulu anlar yaşadım. Engelliler derneği ve engelliler okulunun ne kadar önemli olduğunu gezip görünce önemini anlıyoruz.Trakya  bölgesinde Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’den başka yerde engelliler okulu yok. Bu nedenle de ilçemizde eğitim veren bu okulumuz bölgemiz içinde önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin iş atölyelerini gezip gördüm.Bu iş atölyeleri engellilerimizin eğitimi acısından ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu okulda okul müdürümüz ve yardımcıları öğretmenlerimizin cefakarcai fadakarca ve özveri ve şafkatla hizmet veriyorlar. Onların bu çalışmasını takdirle karşılıyoruz. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu okulumuza ve da elimizden geleni yapmaya hazırız.”dedi.

İKİNCİ ENGELLİ OKULU YAPILACAK

Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’e  2. Bir engelli okulu yapılması içinde çalışmalar başlattıklarını belirterek, “İlçemize 2. Bir engelli okulu daha yapılması için Kaymakamımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Okul yeri için şu an Fevzipaşa Mahallemiz’de TREDAŞ Hizmet Binası’nın arka tarafında bulunan arsayı okul yeri için tahsis ettik ve bu talebimizi Büyükşehir’e bildirdik. Gelecek onayı bekliyoruz. Onay bu ay içerisinde gelir ve Ocak ayı içerisinde de proje çalışmaları yapılır. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yok! Şubat ya da Mart ayı içinde de masaya oturur hale geliriz. İlkbaharda da başlarız diye düşünüyorum.”açıklamalarını yaptı.

Başkan Akay , Çerkezköy’de okul yeri bulmanın kolay olduğunu ancak okul yaptıracak hayır severin zor olduğunu söyledi.

BİZİM REKLAMA İHTİYACIMIZ YOK

Çerkezköy Özel eğitim Uygulama Merkezi’ni yaptıran  hayırsever Müjgan-Serkan Karaköz çifti de, “Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın okulumuzu ziyaret etmesi bizim içinde mutluluk veren bir durumdur. Okul yaptıran hayırseveler olarak bizim reklama ihtiyacımız yok. İlçemizdeki diğer hayırseverlere örnek olmasını istiyoruz. Çerkezköy’de bir çok sanayi kuruluşu var ama hiç biri ya da hiç kimse okul yapayım diye bu konuya el atmıyor. Bir tek sanayicimiz zamanında birkaç okul yaptırdı. Ona da minnettarız. Diğer sanayicilerimizin de ilçemize okul yaptırmasını istiyoruz. Biz Müjgan-Serkan Karagöz çifti olarak sadece okulda öğrenim gören çocuklarımızın ve ailelerinin ve de vatandaşlarımızın hayır duasındayız. Bizim için önemli olan bu.” diye konuştu.

KAYMAKAMIMIZ DA SIK SIK ZİYARET EDİYOR

Kaymakam Metim Kubilay’ın da okulu sık aralıklarla ziyaret ederek sorunlarının giderilmesi yönünde yoğun bir çalışma yaptığını dile getiren Serkan Karagöz, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum . Kaymakamımız Metin Kubilay Bey de okulumuzu sık sık ziyaret ediyor ve sıkıntılarımızın ve ihtiyaçlarımızın giderilmesini sağlıyor. Belediye Başkanımız Vahap Akay Bey’inde okulumuzun bir çok sıkıntısını giderdi. İkinci bir engelliler okulu için verdikleri sözü de şimdi yerine getirmek üzereler. Kendilerine bu konuda da bir kez daha teşekkür ediyoruz.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN