Rektör Osman Şimşek'e devleti zarara uğratmaktan suç duyurusu

Namık Kemal Üniversitesi'nin yeni yapılan marfoloji binasını su bastığı için haber yapan gazeteci Ferhat Akgün, bu kez Rektör Osman Şimşek hakkında 'Devleti zarara uğratmaktan' suç duyuru

GÜNDEM 4.12.2014 17:50:00 0
Rektör Osman Şimşek

Tekirdağlı Gazeteci Ferhat Akgün, tabanı su alan üniversitenin morfoloji binasının kusurlu olduğu halde kesin kabulünü yapan Namık Kemal Üniversitesi Prof. Dr. Osman Şimşek hakkında devleti zarara uğrattığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SU BASAN BİNA YARGIYA TAŞINDI

Gazeteci Ferhat Akgün öğle saatlerinde savcığa gelerek NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek hakkında savcılığa devleti zarara uğrattığı ve kamu kaynaklarını heba ettiği iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Akgün Adliye önünde yaptığı basın açıklamasında,“Konuyu su baskınını gösteren fotoğraflarla haberleştirdim. Ama bir savcı çıkıp haberimizi suç duyurusu kabul etmedi. Kamu görevi yapan bir gazeteci olarak bu binalara ödenen her kuruşta yetim hakkı olduğunu düşünüyorum. O yüzden toplumsal sorumluluk gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”dedi.

DEVLET ZARARA UĞRATILDI İDDİASI

Adliye önünde Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesini okuyan Akgün, suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi, “Kısa bir süre önce Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek tarafından kesin kabulü yapılan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, inşa aşamasında eksik yapıldığından dolayı su almaktadır. Yağmur ve arazi etkenlerinden dolayı sürekli su almaktadır. Her su basmasında binanın taban katındaki malzemeler zarar görmektedir. Ekte sunduğum 2 fotoğrafta bu su baskınlarından doğan zararı gözler önüne sermektedir. Bu sebeple binanın yapımında bazı birimler eksik yapıldığı için sürekli yağmur ve taban suyu almaktadır. Bina kusurlu olduğu halde Rektör Osman Şimşek tarafından binanın kesin kabulü yapılmıştır. Rektör Osman Şimşek, kusurlu binanın kesin kabulünü alarak kamu kaynaklarını heba etmiştir. Rektör Şimşek kusurlu olduğu halde bina sağlammış gibi göstererek kamu kaynaklarını buraya aktararak devleti zarara uğratmıştır. Her yağmur ve tabandan su sızıntısında demirbaşlar zarar görmüş ve kullanım dışı kalan demirbaşlar çöpe atılmıştır. Binanın her basmadan sonra temizliği ve boyanması için kamu kaynakları amacı dışında kullanılarak kusurlu bina defaatle boyanmıştır. Binanın kesin kabulünü yapan başta üniversite rektörü Osman Şimşek olmak üzere kusurlu binayı teslim alanlardan şikayetçiyim. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”