Toplumun en önemli parçası engelli kardeşlerimiz

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, engellilere, "Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz"diye hi

GÜNDEM 3.12.2014 19:18:00 0
Toplumun en önemli parçası engelli kardeşlerimiz

Gürbüz mesajında şunlara yer verdi: “Bilindiği gibi her yıl 03 Aralık tarihinde ülkemizde, ‘Dünya Engelliler Günü’ kapsamında etkinlikler yapılmaktadır. Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca ‘Eğitim her engeli aşar’ gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır.”

Gürbüz mesajının sonunda, “Engelliler günü toplumun tüm kesimlerinin, engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi  bakımından da önem arz etmektedir. Tüm engelli yurttaşlarımıza ‘3 Aralık Engelliler Günü’ vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”temennisinde bulundu.

Marmara Haber