Mandalı basından dert yandı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, basından yana dert yanarken, Marmara Haber'den de övgü ile bahsetti

GÜNDEM 3.12.2014 19:13:00 0
Mandalı basından dert yandı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2014 yılının son meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında basını eleştirdi. Basından genel olarak dert yanan Mandalı, Marmara Haber’den övgü ile bahsetti.

KAPAKLI’NIN TEK GAZETESİ VAR

Son günlerde defalarca uyarılmalarına rağmen ilçedeki bazı basın mensuplarının bireysel menfaatleri kapsamında densiz açıklamalarda bulunduğunu öne süren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bunların bizi üzdüğünü söyledik. Basın yayın kurumunun yürütmüş olduğu bir müeyyide var. Kapaklı’nın resmi her gün çıkan tek gazetesi var. O da Marmara Haber. Buradaki arkadaşımız tabi ki yaptığımız ihalelerde ve bildirilerde yayın hakkını kendiliğinden almış oluyor. Diğer yayın mensubu arkadaşlarımız, kendi doğrultusunda her ne kadar bu işi yapmaya çalışsalar da maalesef halk nezdinde değer görmemiş olan arkadaşlarımız, sanki bu değerler içinde varmış gibi yayın yapmaya çalışıyorlar. Niye böyle? Neden saldırı şeklinde bu işi yürüttüklerini biliyoruz” dedi.

NEDEN SALDIRDIKLARINI BİLİYORUZ

Bazı basın mensuplarının kendisine haksız saldırılarda bulunduğunu iddia eden Başkan İrfan Mandalı, “Bundaki başlıca sebep, bu arkadaşların bir alışkanlığı var. Sanki biz onlara 10 Kasım, 29 Ekim gibi özel günlerde kutlama ilanı vermek zorundaymışız gibi bir alışkanlık edinmişler. Bunun artık böyle olmayacağını kendilerine ifade ettik. Resmi yayın yapan gazeteler bu hakkı zaten yasadan alıyor. Bizim herhangi bir şekilde basın yayınla ilgili konumunu vatandaşın menfaatleri doğrultusunda yazmaya çalışan arkadaşlarımıza tepkimizin olması mümkün değil. Fakat bazı arkadaşlar usulsüz haberler yayınlamaya çalışıyor. Bu arkadaşlar için de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ