ÇESİAD'dan CHP'ye hayırlı olsun ziyareti

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Tabala, Genel Sekreter Ali Arlı, yönetim kurulu üyeleri Arif Yaman ve İsmail Tezcan ile birlikt

GÜNDEM 3.12.2014 10:59:00 0
ÇESİAD

KAPIDA KARŞILADILAR

ÇESİAD Yönetimini CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Başkan Yardımcıları  Alişan Tekin, Birol Öztürk, Metin Akyıldız, Engin Camcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri  Banu Yıldız, Mümin Uslu, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Belediye Meclis üyesi Ali Çalışkan, Belediye Meclisi Eski üyesi Faruk Bal kapıda karşıladı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, “Türkiye’de herkesi her kesimi kucaklamak zorundayız. Gemi batarsa hepimiz gideriz.”dedi.

ETKİNLİKLERİNİZ KEYİF VERİYOR

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ziyarette yaptığı konuşmada, ÇESİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “ÇESİAD kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği etkinliklerle Çerkezköy’e ayrı bir zenginlik katıyor. Sizlerle birlikte Çerkezköy’ü şekillendireceğiz ve zenginleştireceğiz.Yaptığınız etkinlikler herkese keyif veriyor ve bundan da  herkes keyif almalı. Biz her zaman herkesin ve her kesimin yanında olacağız.”dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DÜNYADA DEMOKRATİKLEŞMEDE ÖNEMLİ KURUMLARDIR

Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Demir şöyle devam etti: “Sivil toplum örgütleri dünyada demokratikleşmede çok önemli kurumlardır. Bunların çoğalması demokrasinin gereği.Siyasi partilerinde  görevi bunların var olmasını sağlamasıdır. Türkiye’de herkesi her kesimi kucaklamak zorundayız. Gemi batarsa hepimiz gideriz. Bir ülkenin gelişmesinde dernekler itici güçtür. Ben bir siyasi partinin ilçe başkanıyım ama ben de bir sivil toplum kuruluşuna üye olmak  zorundayım. Sivil toplum kuruluşlarının güçlü olduğu yerlere de siyasi partiler kendine çeki düzen verir.”

BİRBİRİMİZE SAYGI GÖSTERMELİYİZ

İnsanların görüşü farklıda olsa bir birlerini kucaklamak zorunda olmaları gerektiğini de belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, “Biz ülke insanı olarak görüşlerimiz ayrıda olsa bir birimizi kucaklamak zorundayız. Bir birimizi ayrıştırarak at gözlüğüyle görmemiz lazım. Düşüncelerimize saygı göstermeliyiz. Bu birlik ve beraberlik sıcaklığı her zaman olmalı.  Amacımız hizmet yarışına girmek siyasetin amacı da siyasi partilerin bir biriyle  hizipleşme  değil hizmet etme sanatıdır.”dedi.

2019 YILINDA ÇERKEZKÖY’E FARKLI HİZMETLERİN YAPILDIĞI GÖRÜLECEK

Başkan Hasan Demir, seçim döneminde  halka anlatılan projelerin hayata geçirilmeye başlanıldığını da  belirterek, “Çerkezköy Türkiye’nin moziği olan bir ilçesi. Biz son derece herkese ve her kesime demokrasi ile hareket ediyoruz. Biz diyoruz ki 2019 yılı sonunda yapılan hizmetlerle Çerkezköy çok farklı bir yere gelecek. Biz daha iyi hizmet yapalım. Farkındalık yaratalım diye geldik. Seçim döneminde Belediye Başkanımız Vahap Akay, 5 yıllık hizmet projelerini bir beyannamede toplayarak halkımıza anlattı.2019 yılına girdiğimizde çok farkılı bir Çerkezköy görülecektir.CHP ilçe Teşkilatı olarak belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte uyum içerisinde çalışarak ve halkınmızın da sesi olmaya çalışıyoruz.Sizin gibi sivil toplum kuruluşlarımızın da katkılarını, görüşlerini ve taleplerini alarak bunları paylaşabiliriz.Amacımız el birliğiyle birlikte yaşadığımız kentimizi çok daha ileri yerlere getirmektir.”dedi.

 YENİ PROJELER HİZMETE GİRDİĞİNDE ÇERKEZKÖY’Ü SANAYİ DIŞINDA DA SÖZ ETTİRECEK

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Belediyenin yapacağı rekreasyon proje çalışmalarına değinerek şunları anlattı: “Belediyemiz çok önemli projelere imza atmak üzere, sizlerinde bildiği gibi bir Kültür merkezi projemiz var. Adnan Kahveci parkından başlayarak. Lojmanların bulunduğu alanı da içine alarak kapalı Pazar yerine kadar olan yüz bin metre kareden fazla bir yer. Buraya  yapılacak olan parkta yürüyüş alanları Kültür Merkezi, açık hava tiyatrosu, dinlenme tesisleri gibi çok farklı hizmetler halkımızın hizmetine sunulacak. Biliyorsunuz Kültür Merkezi yapılması için ilçemize uzun yıllar hizmet verecek ve son derece mükemmel bir  kültür merkezi yapılması için Belediye Başkanımız Eskişehir, Kayseri ve Konya’da proje incelemelerinde bulundu. Önümüzdeki günlerde de yurt dışında incelemelerde bulunacak ve ilçemize en yakışan bir kültür merkezi projesi yapılarak hayata geçirilecek. Bu proje Çerkezköy’ün çehresini çok değiştirecek ve aynı zamanda sanayi ile anılan Çerkezköy bu projeleriyle de kendinden devamlı söz ettirecek. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi  Tepe Emlak konutları yanındaki Piknik Alanı elden gitmişti. Burayı Belediyemiz yeniden 29 yıllığına kiraladı.Bu alana da çok güzel projelerimizi hayata geçirileceğiz. Bağlık Mahallemiz’de de çok farkı projeleri hayata geçirerek bu mahallemizi canlandıracağız.Biz hizmetlerimizle Çerkezköy’ün bir sanayi kenti dışında da projeleriyle de konuşulsun istiyoruz. Sizlerde bu projelerin yanında olun destek verin.”diye konuştu.

HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMAK ZORUNDAYIZ

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sait Tabala, herkese eşit mesafede olduklarını belirterek, “Dediğiniz gibi etkinliklerimizin ilgi görmesi bizleri de memnun ve mutlu ediyor. Biz herkese eşit mesafede olmak  zorundayız. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Yeni  ilçe yönetiminiz hayırlı olsun.Trakya’da değil  Türkiye’de iyi yerlere gelmenizi diliyoruz.Temennimiz desteğimiz tümüyle sizinle.”dedi.

VATANA MİLLETE KİM DAHA İYİ HİZMET VERECEKSE ONA DESTEK VERMEK LAZIM

ÇESİAD Genel Sekreteri  Ali  Arlı’da, sivil toplum kuruluşlarının önemli kuruluşlar olduğunu ve her biri kendi alanında yaptıkları çalışmalarla katkı sağladıklarını belirterek, “Sivil toplum kuruluşları  ülke kalkınmasında önemli kuruluşlardır. Her biride kendi alanında katkı sağlıyor. ÇESİAD olarak biz vatana millete kim daha iyi hizmet verecekse ona destek vermek zorundayız. ”dedi.

Haber/ Seyit SÜREN