Sahte Milli Piyango uyarısı

Milli piyango satıcıları yılbaşı özel çekilişi öncesi vatandaşları bilet alırken çok dikkatli olmaları ve tanımadıkları kişilerden bilet almamaları konusunda uyarıyor.

GÜNDEM 2.12.2014 17:44:00 0
Sahte Milli Piyango uyarısı

SAHTE BİLET UYARISI

Çorlu’da yıllardır bayi işleten Recep Topçu, sahte biletler konusunda vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Topçu, "Biletlerin dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultra viole) altında görülebilen, uzunluğu en az 3 milimetre olan parlak çizgiler şeklinde, mavi ve sarı renkli görünmez elyaf yer alıyor. Bu kısımlara dikkat edilmelidir" dedi.

TANIDIK BAYİLERDEN BİLET ALIN

Biletlerin tanıdık kişilerden ve son günlere bırakılmadan alınması gerektiğine dikkat çeken Topçu, "Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini 'Milli Piyango' yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor. Vatandaşlarımızın bu hususları göz önünde bulundurmaları yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.

Milli Piyango İdaresi'nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere ulaştırıldı. Özel çekilişte tam bilet 50 liradan, yarım bilet 25 liradan, çeyrek bilet ise 12,5 liradan satılıyor.

İha