Romanların isyanı!

Evsel atıkları toplayarak geçimlerini temin eden Roman vatandaşlar, işleri ellerinden alınınca isyan etti. Romanlar şimdi, "Çocuklarımız hırsızlık mı yapsın" diye soruyor?

GÜNDEM 2.12.2014 17:34:00 0
Romanların isyanı!

Çerkezköy Belediyesi’nin çöp toplama alanındaki çöplerin ayrıştırma işini ellerinden almasına tepki gösteren Roman vatandaşlar, “Çoluğumuz çocuğumuz para kazanamayınca hırsızlık yapıyor” diyerek, çöplerin kendilerine verilmesini talep etti.

ÇÖPLER ROMANLARA VERİLSİN

Çerkezköy’de ikamet eden bir grup Roman vatandaş, bu zamana kadar ekmek paralarını kazanmak için yaptıkları çöp ayrıştırma işinin belediyece ellerinden alınmasına tepki gösterdi. Çerkezköy Belediyesi Çöp Toplama Alanı’nda toplanan Roman vatandaşlar, Tekirdağ’ın diğer ilçelerinde çöp ayrıştırma işlerinin Roman vatandaşlara verildiğini öne sürerek, “Biz Çerkezköy’de de çöplerin ihalesiz bir şekilde Roman vatandaşlara verilmesini istiyoruz” dedi.

ÇORLU’DA, EDİRNE’DE, BURGAZ’DA BU İŞ ROMANLARA VERİLİYOR

Roman vatandaşlar adına konuşan Celal Demir, Çorlu’da, Edirne’de, Burgaz’da nasıl ki çöpler ihalesiz bir şekilde Roman vatandaşlara veriliyorsa, nasıl ‘Geçin kardeşim, ama hırsızlık istemiyorum, geçin bu işi yapın’ diyorsa, Çerkezköy Belediyesi de bu işi Roman vatandaşlara versin. Çorlu, Edirne ve diğer yerlerde at arabasını koşan, kamyonunu alan soluğu çöp alanlarında alıyor” ifadelerini kullandı.  

EKMEK PARAMIZ YOK

Yaşar Dalga adlı Roman vatandaş ise Çerkezköy Belediyesi’nin çöpünü almak istediklerini belirterek, “Çöpün bize verilmesini istiyoruz. Bizim çoluğumuz çocuğumuz hırsızlık yapıyor. Onların hırsızlıktan kurtulması için çöpün bize verilmesini istiyoruz. Hem emniyet hem belediye rahat edecek. Çoluğumuz çocuğumuz aç. Ekmek paramız yok! Bu çocuklar parayı bulamayınca hırsızlık yapıyor. Biz de bundan kurtulmak için çöpün bize verilmesini istiyoruz” dedi. Ailelerinin yanına gelen Roman çocuklar da çöp ayrıştırma işinin kendilerine verilmesi halinde hırsızlık yapmayacaklarına dair söz verdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ