Edirne Belediye Başkanı su kesintisi için özür diledi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hafta sonu yaşanan su kesintileriyle ilgili olarak vatandaşlardan özür diledi. Hafta sonu art arda gelen patlamalar nedeniyle özellikle yeni yerleşim bölgesine 2 gün boyunca su veremed

GÜNDEM 2.12.2014 17:26:00 0
Edirne Belediye Başkanı su kesintisi için özür diledi

BAŞKAN ÖZÜR DİLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis salonunda gazetecilerle bir araya geldi. Bu çağda su verilmediğini, vatandaşların haklı olarak gerekçeleri olduğunu dile getiren Gürkan, "Kesintilerden dolayı vatandaşlar sonuna kadar haklı, çünkü borunuz patlamış, işte borunuz bilmem kaç yıllıkmış gibi konular vatandaşı ilgilendirmediğinden, vatandaş evinde su akıp akmadığına bakar, akmıyorsa da belediyeyi her türlü eleştirme hakkına sahiptir. Bu eleştirmelerde de haklıdır, burada vatandaşa hiçbir şey diyemeyiz. Ama birkaç şey söyleyerek bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Edirne niye bu kadar mağdur oluyor? Öncelikle Edirne’nin ana su şebekesi 1930 yılına ait, zaman zaman, yenilenerek, genişleyerek ve güncellenerek bugüne kadar taşıdığımız su şebekemiz var. Biz bu konuyu seçimlerde de dile getirmiştik, su şebekesinin yenilenmesini gerektiğini vatandaşa iletmiştik. Hatta o konuyu iletirken şunu iletmiştim; 'Akıllı belediye başkanları üst yapıya yatırım yapar, akılsız belediye başkanları alt yapıya yatırımını yapar' demiştim. Ben Edirne’nin temel belediyecilik hizmetlerindeki içme suyu şebekesini komple yenilenmesi, yağmur suyu toplanması ve ilaveler yapılması, kanalizasyonun yenilenmesi ve ilavelerin yapılması, bir de atık su arıtma tesisinin yapılmasında yapmaya kararlıyım. Bunu görev dönemim içerisinde mutlaka bitireceğim. Bunları yapmak akılsız belediye başkanı olmaksa ben akılsız belediye başkanı olmaya razıyım' demiştim. Mayıs ayında Kayalıköy’den başlayan ortak su isale hattı çekilmesi ve yeni bir içme suyu arıtma tesisi yapılmasına başlanmıştı, bu projeyi hızlandırdık. Yine kanalizasyonun projesi çiziliyor demiştik, bunu hızlandırdık, bu bitmek üzere, yaklaşık 27 km yağmur suyu toplama kanalımız var. Ama bir çok noktada bu kanalizasyonla birbirine bağlanmış, bu da hem yağmur suyu toplanma kanallarını olumsuz etkiliyor, hem de kanalizasyon kanallarını olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz meclis toplantısında bunların ayrılması ile ilgili kararlar aldık" dedi.

EDİRNE’NİN 75 KM İÇME SUYU PROJESİNİ TÜMÜYLE YENİLİYORUZ

İçme suyu ile ilgili İller Bankasıyla yaptıkları görüşmeler sonucu Temmuz ayında protokol imzaladıklarını anımsatan Başkan Gürkan, "Edirne’nin içme suyu şebekesinin tümüyle yenilenmesi konusunda proje çalışması başladı. Bununla ilgili 3 ay önceki mecliste kararımızı aldık, İller Bankasına gönderdik. Edirne’de yaklaşık olarak 750 bin metre içme suyu şebekesini yenileceğiz. Bunu yeni teknolojiyle, aspesli olmayan borularla 75 km içme suyu şebekesini tümüyle yeniliyoruz. Bu çok detaylı bir proje olduğu için biraz zaman alacak. Diğer projelerimiz bitme aşamasına geldi. Atık su arıtma tesisimiz, kanalizasyon projemiz ve yağmur toplama suyu projesi bitme aşamasına geldi. Yeni Kayalıköy içme suyu isale hattı projesini Devlet Su İşleri 23 Ekim’de ihalesini yaptı. İsale hattının da ihalesini 30 Ekimde yaptı, biz de DSİ’ye bu projenin parasını 30 eşit taksitte ödeyeceğiz" ifadelerini kaydetti. 

İha