AK Parti Saray kongresi iptal

Parti Saray İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi, liste anlaşmazlığından dolayı iptal edildi.

GÜNDEM 1.12.2014 10:46:00 0
AK Parti Saray kongresi iptal

LİSTE ANLAŞMAZLIĞI ÇIKTI

Ak Parti Saray İlçesi 5. Olağan Kongresi dolayısıyla yapılan toplantıda iptal kararının okunması salondaki herkesi şok etti. Kongre’de ikinci liste çıkmasın diye birleşme kararı alınırken Genel Merkez tarafından tek liste ile kongreye gitme kararı alınmıştı. Bunun üzerine kongrede ikinci liste çıkmaması için Ecivet Sevim ile ortak liste yapma konusunda anlaşıldığı öğrenildi. Eski İlçe Başkanı Ecivet Sevim, liste konusunda anlaşılamadığını ifade ederek, "Birliği ve beraberliği hep birlikte gösterelim dedik olmadı. Ben Ecivet Sevim olarak listede yer almayacaktım ancak madem birlik ve beraberlikten bahsediliyor bende senin yönetim listende yer alacağım dedim. Yanıma 4 tane arkadaş alıp geleyim dedim ona da yok dediler, daha ne yapabiliriz. Önerdiğimiz isimleri kabul etmediler yani 6 isim diyoruz 6 olmaz 5 isim olsun diyor. Ona da tamam diyoruz ama söylediğimiz isimleri kabul etmiyorlar" dedi.

Birleşme konusunda her türlü adımı attıklarını belirten Ak Parti Saray eski İlçe Başkanı Ecivet Sevim, "Şahsi ve kişisel nedenlerden dolayı verdiğimiz isimleri kabul etmiyorlar fakat bu şahsi yada kişisel bir konu değildir. Teşkilatçılık yapıyoruz. Bizim Başbakanımız demiyor mu 'Her yere gidilecek her kapı çalınacak ve herkesin eli sıkılacak' diye. Bu olaylardan ötürü bugün gerçekleşecek olan Saray ilçe kongremiz ileriki bir tarihe ertelendi" ifadelerini kaydetti. 

İL BAŞKANI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Kongrenin iptal olması üzerine Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay basın açıklaması yayınladı. Akçay, açıklamasında, "Yeni Türkiye inşasına katkıda bulunmak şiarıyla başlattığımız 5. Olağan Kongre Sürecimizde, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı takvimi uyarınca 29 Kasım 2014 Günü icrasına karar verilen Saray 5. Olağan Kongremiz Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun takvimi açıklarken kamuoyuna deklare ettiği 'Tek liste, tek aday ve istişare ile kişi değil Ak Parti ortak aklı ile birlik ve beraberlik' ilkesine aykırılığa mahal vermemek adına, yapılacak kongrede liste yarışı neticesinde kimin kazanacağının önemine bakılmaksızın partimizin ve partililerimizin birlik beraberliğinin yara alacağı kanaatiyle, Saray 5. Olağan İlçe Kongremizin tarihinin değiştirilmesine, kongre süreç ve takvimini belirlemeye yetkili Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızca karar verilmiştir.

Saray 5. Olağan İlçe Kongremiz Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca belirlenecek ileri bir tarihte icra edilecektir. Kamuoyuna saygılarımla duyurulur" ifadelerini kullandı. 

Marmara Haber