Trakya Bölgesel İş Formu'na Sudan'dan misafir geldi

Trakya Kalkınma Ajansı ve MÜSİAD, Sudanlı 30 iş adamını Tekirdağ'da ağırladı. Program kapsamında Çorlu Trakya Bölgesel İş Forumu gerçekleştirildi.

GÜNDEM 29.11.2014 15:17:00 0
Trakya Bölgesel İş Formu

30 SUDANLI İŞADAMI GELDİ

15.MÜSİAD Fuarı’na katılmak üzere Türkiye’de bulunan farklı sektörlerden Sudanlı 30 iş adamı, Trakya'da yatırım ortamı hakkında bilgi almak ve iş adamlarıyla ikili görüşmeler yapmak üzere Çorlu’ya geldi. Trakyalı ve Sudanlı iş adamları arasında yapılan görüşmelerde Trakya’da üretilen ürünler konuklara tanıtıldı. Forum kapsamında Türkiye’de üretilen ürünlerin Sudan’a satılması ya da bayilikler verilmesi konusu tanıtıcı ve iş birliği sağlanması yönünde bilgilendirme yapıldı.  Çorlu’da Sudanlı iş adamlarının belirlenen fabrikaları ziyaret etmesinin ardından protokol üyelerinin katılımı ile bir otelde akşam yemeği verildi.

 

VALİ YERLİKAYA SUDAN İLE OLAN EKONOMİK TİCARİ HACMİMİZİ

Forum ve iş bağlantıları hakkında yemekte konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA’nın destek verdiği organizasyondan yeni işbirliklerinin doğacağını, Türkiye’nin Afrika’ya bakış açısının Avrupa’dan oldukça farklı olduğunu belirtti. Programa katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Sudanla ilgili ekonomik verileri aktararak, 500 milyon dolar civarlarında seyreden ticari hacmin birkaç yıl içinde 1 milyar dolara çıkarılması gerektiğini, önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğinde Sudan’dan 300 kişilik bir ticaret heyetini Tekirdağ’da üç gün ağırlamayı düşündüklerini ifade etti. TRAKYAKA ve MÜSİAD işbirliğiyle organize edilen Trakya Bölgesel İş Forumu’na Sudanlı ve Trakyalı iş adamlarının yanı sıra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Başkanı Dr. Oktay Dede, protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.