Halk Eğitimi'ne MYO için onay çıktı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi'nin eski Meslek Yüksek Okulu'nun boşaltılan binasına taşınması için bakanlıktan onay çıktı.

GÜNDEM 29.11.2014 13:51:00 0
Halk Eğitimi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitim projeleriyle ilgili bilgi verdi. Kubilay, Halk Kütüphanesi, Halk Eğitim Merkezi, Eğitim Kampüsü ve RAM çalışmalarında gelinen son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ESKİ MYO’YA TAŞINACAK

Son günlerde eğitimle ilgili yoğun bir program geçiren Kaymakam Metin Kubilay, makamında düzenlediği basın toplantısında eğitim alanında katkıda bulunacak çalışmalar hakkında gelinen son durumlar hakkında bilgi verdi. İlk olarak Halk Eğitimi Merkezi ile ilgili düşünülen çalışmayı aktaran Kaymakam Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun eski binasının Halk Eğitimi Merkezi olması için gayret gösterdiğini söyledi. Kubilay, “Geldiğim günden beri Halk Eğitimi Merkezi’ni Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na taşımayı hedefliyorum. Yoğun çalışmalar sonucunda Bakanlıktan bununla ilgili onay aldık. Geçtiğimiz yıl Halk Eğitim’e yedi bin 899 kişi başvurmuş ve 375 kurs açılmıştı. Mevcut Halk Eğitim Merkezi’nin atölyelerinde eksiklik vardı ve ihtiyaca cevap verilemiyordu.” diye konuştu.

 

HALK KÜTÜPHANESİ’DE KURULACAK

Kaymakam Metin Kubilay, MYO’da bir de Halk Kütüphanesi kurulacağını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait Amfi Tiyatro altında bir tane halk kütüphanemiz olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Yüksekokul binasının taşınması ile birlikte eski binanın birinci ve zemin katına halk kütüphanesini taşımayı hedefliyoruz. ” dedi. Kubilay, Bakanlığın kütüphane planlaması için müfettiş görevlendirdiğini de sözlerine ekledi.

 

ATÖLYELER AÇILACAK

MYO binasında kütüphanenin dışında ikinci katta Halk Eğitim Merkezi’ne ait atölyelerin yer alacağını belirten Kubilay, “Kütüphane katları Bakanlık tarafından tadilat yapılacak.  Halk Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezi ise İlçe Milli Eğitim tarafından yaptırılacak. Mevcut Halk Eğitim Merkezi ile görüşmeler sonucunda eksik kalınan ve yetersiz bulunan kursların atölyelerini burada açacağız.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN HAK ETTİĞİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NİN İLK AŞAMASI TAMAMLANDI

İnci Narin Yerlici Okulu’nun yanında düşünülen Halk Eğitim Merkezi’nin de ilk iki aşamasının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Kubilay, “Son aşamayı da geçersek eğer bu proje 2015 yatırım planı içersinde olacaktır. Bu proje hayata geçtikten sonra ise Çerkezköy hak ettiği bir Halk Eğitim Merkezini de kazanmış olacaktır.” diye konuştu.

 

RAM MERKEZE ALINACAK

Yine binanın son katının Rehberlik ve Araştırma Merkezi olacağını hatırlatan Kaymakam Kubilay, “Kızılpınar’da çalışmalarını sürdüren Rehberlik ve Araştırma Merkezini de eski Yüksekokul binasına taşıyacağız. Rehberlik ve Araştırma Merkezi vatandaşlarımız için üçüncü katta hizmet verecektir. Buraya taşımamızdaki amaç ise ilçe merkezine olan uzaklığındandır. Vatandaşlarımız gidip gelirken sıkıntı yaşıyordu, merkeze alarak bu problemin çözüleceğini düşündük.” açıklamasında bulundu.

 

EĞİTİM KAMPÜSÜ

Eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında bilgiler veren Kaymakam Kubilay’a toplantının sonunda gazetecilerin soruları üzerine Eğitim Kampüsü ile ilgili de bilgiler verdi. Eğitim Kampüsü’ne okul yapacak hayırseverlerin çıkıp çıkmadığına yönelik soruya Kubilay, “Birkaç iş adamı ile görüşmeler oldu. Ancak şu an bir şey dememiz çok erken olacak. Biz yaptığımız toplantılarda gerekli çağrımızı da yaptık. Bu noktada Çerkezköy Basını da gerekli duyarlılığı gösterdi ve teşekkür ediyoruz. İleri bir aşama kaydedilirse ilk etapta basın mensupları ile paylaşacağız. Amacımız öğrenci sayısının her yıl arttığı Çerkezköy’de Eğitim Kampüsü’nü hayata geçirip eğitimi rahatlatmak istiyoruz.”diye konuştu.

Emine LALE