9 Afganlının öldüğü köyde kaçak göçmen yakalandı

Edirne merkeze bağlı Budakdoğanca köyünde, Jandarma ekiplerince yapılan operasyonda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 6 kaçak göçmen ve kendilerine organizatörlük yapan 2 kişi yakalan

GÜNDEM 28.11.2014 17:36:00 0
9 Afganlının öldüğü köyde kaçak göçmen yakalandı

9 AFGAN KAÇAK GÖÇMENİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz nisan ayında vurularak öldürülen 9 Afgan kaçak göçmenin Avrupa hayalinin son bulduğu köy olan Budakdoğanca köyünde, 6 kaçak göçmen daha Jandarma ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı. Suriyeli oldukları öğrenilen göçmenlerden Mehmet Ali isimli kaçak göçmen, İstanbul Aksaray’dan yola çıktıklarını ve Bulgaristan sınırını geçtikten sonra Bulgar askerler tarafından yakalanmadan önce 2 gün çalılıklar arasında kendilerini teslim almak için gelmelerini bekledikleri organizatörlerin gelmediğini söyledi. Kaçak göçmen Mehmet Ali, "2 gün boyunca çalılıklar arasında kaldık. Ülkemizdeki savaştan kaçıyoruz. Bizi teslim almaya gelmediler. Araç da yoktu. Bulgar askerler bizi yakalayıp sınır dışı etti. Daha sonda Türk askerler bizi yakaladı" ifadelerini kullandı.

 

ORGANİZATÖR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen K.Ö. ise suçlamaları kabul etmediğini, Türkçe bildikleri için göçmenleri kendi araçlarına aldıklarını iddia etti.

Edirne Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından 6 kaçak göçmen İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen, K.Ö. (52) ve C.Ç. (43) ise Jandarma ekiplerince adliliye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.