Kaymakam Gürbüz'den SGK'ya ziyaret

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, SGK Çerkezköy Şube Müdürü Yücel İnce'ye iade-i ziyaret de bulundu

GÜNDEM 28.11.2014 12:33:00 0
Kaymakam Gürbüz

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, iade-i ziyaretlerine devam ediyor. Gürbüz önceki gün de Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti.

 

BİRÇOK EKSİĞİMİZ VAR

Kaymakam Gürbüz, SGK Çerkezköy Şube Müdürü Yücel İnce tarafından kapıda karşılandı. Kapaklı’nın ülkenin en hızlı göç alan şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Bu faktörü göz önünde bulundurarak doğru yatırımlar yapmalıyız. Eğitim ve sağlık alanında birçok eksiğimiz var. Bu kapsamda ilçedeki tüm dernek, sivil toplum kuruluşları, odalar, kooperatifler ve kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte el ele vererek, Kapaklı’yı hak ettiği noktalara getirmemiz gerekiyor.” dedi.

 

SON GÜN 31 ARALIK

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden SGK Çerkezköy Şube Müdürü Yücel İnce ise “Kurumumuz özellikle yapılandırma süreci başladıktan sonra oldukça yoğun çalışıyor. Vatandaşlarımız yapılandırılacak pirim borcunu, SGK internet sayfasında yer alan ‘e-hizmetler’ menüsünden sorgulayabilir. Vatandaşlarımızın yapılandırılacak pirim borçları için en geç 31 Aralık tarihine kadar herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

 

SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANABİLİRLER

Yapılandırmanın avantajlarından da bahseden Yücel İnce, “Prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayanlar, borçlarını yapılandırmaları halinde 60 günden fazla borçları bulunmamak kaydıyla borçlarının ilk taksitini ödedikten sonra eş ve çocukları ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilir. Borçlarını yapılandıran işverenler de ‘borcu yoktur’ yazısı alabilir ve icra takibi ve haciz işlemlerine uğramaktan kurtulur. Bu işverenler ayrıca teşviklerden de yararlanabilir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ