Yaptığınız evler güzel değil!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçedeki müteahhitlerin yaptıkları evleri beğenmediğini söyledi. Samsunlular Derneği'nde konuşan Gürbüz, "Daha güzel evler yapmalısınız." ç

GÜNDEM 27.11.2014 17:27:00 0
Yaptığınız evler güzel değil!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Kaymakam Gürbüz dün de Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Samsunluların Kapaklı’da büyük bir güç olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Sizlerden ilçemize 40 derslikli bir okul kazandırmanızı bekliyorum” dedi. Samsunlu müteahhitlere sitemde de bulunan Kaymakam Gürbüz, “Yaptığınız evler güzel değil. Daha güzel evler yapmalısınız. Ben müteahhit olsam beğenmeyeceğim ev yapmam” dedi.

 

İLK DURAK SAKATLAR DERNEĞİ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün dünkü iade-i ziyaretleri kapsamındaki ilk durağı saat 13.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi oldu. Sakatlar Derneği ziyaretinde Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz de Kaymakam Gürbüz’e eşlik etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, Kaymakam Gürbüz’e dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  

 

İLÇEMİZDE 9 BİNE YAKIN ENGELLİ VAR

TSD Kapaklı Şubesi’nin bugün itibari ile 162 üyesinin bulunduğunu söyleyen Hayati Çakan, “Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u engellidir. İlçemiz nüfusunun yaklaşık 90 bin olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Kapaklı’daki engelli sayısının da yaklaşık 9 bin civarında olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu vatandaşlarımız, uygun ortamlar oluşturulamadığı için dışarı çıkamıyorlar” dedi.  

 

 

 

ENGELLİLERİMİZİ İYİ ANLAMALIYIZ

Kapaklı’da engelli vatandaşlara gereken önemin gösterilmediğini ifade eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlara çekilen sarı şeritlerin üzeri, esnafın malzemeleri ile kapatılıyor. Engelli vatandaşların araçları için ayrılan park alanlarına başka araçlar park ediyor. Kaldırımlarda bulunan engelli rampalarının önü, hatalı parklar yüzünden işgal ediliyor. Öncelikle halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Engelli vatandaşlarımıza yardım etmek istiyorsak, işe onları çok daha iyi anlamaya çalışmakla başlamalıyız” diye konuştu.

 

FİKRİ SİZ BULUN, PROJEYİ BİZ YAPALIM

Kapaklı Kaymakamlığı olarak engelli vatandaşların refahı ve huzuru için ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizen Kaymakam Gürbüz, başta Sakatlar Derneği olmak üzere ilçedeki tüm STK’ları daha huzurlu bir ilçe için proje üretmeye davet etti. Gürbüz, “Maalesef biz projesiz bir toplumuz. Elimizden geldiğince projeler üretmeliyiz. Özellikle sizlerin üreteceği projelerin destek bulma şansı çok daha yüksektir. Siz fikir bulun. Biz projesini hazırlayalım ve başvurusunu yapalım” dedi.  

 

DİPLOMASINI ALACAK

Kapaklı’da eğitim öğretim veren okulların neredeyse tamamının engelli öğrencilere uygun olmadığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Maalesef bu okullar yapılırken, engelli çocuklarımız düşünülmemiş. Neredeyse hiçbir okulumuzda engelli tuvaleti yok! İnşallah bu eksiklikleri bir şekilde gidereceğiz” dedi. Engeli dolayısıyla okula gidemeyen 15 aşındaki Cengiz Can Çil’in açık öğretim okuyarak diplomasını alması için geçtiğimiz günlerde talimat veren Kaymakam Gürbüz, “Cengiz’e evinde ders verilecek. 4 ve 5’inci sınıf derslerini görecek ve sınavlara girecek. Sonunda da diplomasını alacak” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI’DA 20 BİNE YAKIN SAMSUNLU VAR

Kaymakam Gürbüz’ün iade-i ziyaretler kapsamındaki bir sonraki durağı ise Kapaklı Samsunlular Derneği oldu. Kaymakam gürbüz burada ise Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir ve İbrahim Aktürk, Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Bilal Acar ve Yakup Torun tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Aktürk, “Derneğimizin 500’e yakın kayıtlı üyesi var. İlçemizde 20 bine yakın Samsunlu ikamet ediyor. 7 bin 500’e yakın da seçmenimiz var. Samsunlular burada genellikle fabrika ve inşaat sektöründe çalışıyor. İlçemizde 40’a yakın da Samsunlu müteahhit var. İlçemizdeki emlakçıların yüzde 60’ı da Samsunlu’dur” dedi.

 

 

 

SAMSUNLU MÜTEAHHİTLERDEN OKUL İSTEDİ

Samsunluların Kapaklı’da büyük bir güç olduğunu öğrenen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Madem ilçemizde böyle büyük bir güçsünüz. Öyleyse size Kapaklı’ya bir okul kazandırmak yakışır. 40 müteahhidin her biri bir dersliğin yapımını üstlense, Samsunlular Kapaklı’da 40 derslikli çok güzel bir okul yapabilir. İlçemizde derslik ihtiyacı var. Sizler saat 18.00’da dükkanınızı kapatıp eve giderken, çocuklarınız ikili öğretim yüzünden saat 20.00’da okullarından çıkmak zorunda kalıyor. Siz böyle bir işe gönüllü olursanız, İlçe Kaymakamlığı olarak biz de elimizden gelen desteği size veririz” dedi.  

 

ŞÖLENLERİNİZDE YAĞLI GÜREŞLER DE OLSUN

Okul yaptırmak için diğer Samsunlu iş adamlarının da katılacağı aylık kahvaltı programında konuyu gündeme getireceğini söyleyen Dernek Başkanı Aktürk, “Biz dernek olarak 11 yıldır ilçemizde geniş katılımlı piknik şölenleri düzenliyoruz. Katılım 10 bin ile 15 bin kişi arasında oluyor. Son yaptığımız şölene Ankaralı Yasemin ve Gökhan Güney’i getirdik.” dedi. Kapaklı’da yağlı güreş organizasyonlarının da yapılabileceğini söyleyen Kaymakam Gürbüz ise “Ankaralı Yasemin’i getirene kadar, piknik şölenine yağlı güreşleri de ekleyebilirsiniz. Bu daha anlamlı ve daha ilgi çekici olur” diye konuştu.  

 

PARA VAR YER YOK

Kapaklı’nın çok hızlı büyüyüp geliştiğine dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “İlçenin sıkıntılarının farkındayız. Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfusumuz 150 bini aşacaktır. Derslik ihtiyacımız da 2 kat daha artacaktır. Bu ihtiyacı en kısa zamanda giderebilmek için çalışacağız. Kapaklı’da hastane de yok. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin 50 yataklı ek binasında sağlık hizmetleri veriliyor. Bizim en az 150 yataklı bir hastaneye ihtiyacımız var. Bunlar için para sıkıntımız yok! Fakat yer sıkıntımız var. Hastane yapabileceğimiz 25 bin dönümlük bir alan bulamadık” dedi.

 

2015’TE KAPAKLI’DA 2-3 ADET NOTER AÇILACAK

Kapaklı’daki en büyük sıkıntılardan birinin de noter konusu olduğunu dile getiren Mehmet Ali Gürbüz, “Konuyla ilgili yetkililerle görüştük. 2014 içinde Türkiye genelinde hiçbir yerde noter açılmadığını ifade ettiler. 2015 yılı için ise 30 Mart’a kadar talepleri toplayacaklarını sonrasında da ihtiyaç duyulan yerlere noter açacaklarını kaydettiler. Bu kapsamda 2015 yılı içinde ilçemizde 2-3 adet noter açılmasını bekliyoruz” dedi.

 

BEN MÜTEAHHİT OLSAM BEĞENMEYECEĞİM EV YAPMAM

Konuşmasının sonunda Samsunlu müteahhitlere sitemde bulunan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Yaptığınız evler hiç güzel değil. Daha güzel evler yapmalısınız. Şimdi siz bana diyeceksiniz ki ‘Daha güzel ev daha pahalı olur’. Bunun bilincindeyim. Fakat emin olun ne kadar pahalı olursa olsun kaliteli iş her zaman alıcı bulur. Ben müteahhit olsam beğenmeyeceğim ev yapmam” dedi. Kaymakam Gürbüz, özellikle servis saatlerinde trafik sıkışıklığı yaşanan Pınar Bulvarı’nın sabah ve akşam saatlerinde servis araçlarına kapatılacağını sözlerine ekledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ