Sizin sorununuz bizim sorunumuz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz günlerde UKOME'nin aldığı kararları beğenmeyen servisçileri kabule etti

GÜNDEM 26.11.2014 17:59:00 0
Sizin sorununuz bizim sorunumuz

Çerkezköylü servisçiler, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş ile birlikte UKOME’nin aldığı kararlar hakkındaki şikayetlerini Belediye Başkanı Vahap Akay’a taşıdı. Dün saat 9.45’te Çerkezköy Belediyesi’ne gelen servisçiler UKOME’nin tahsisli ve tahsissiz bütün servis araçlarının plakalarını serbest bıraktığını belirterek il genelinde bu durumun büyük bir sorun ve sıkıntı yaratacağını ileri sürerek Başkan Vahap Akay’dan yardım istediler. Durumun düzeltilmesi için destek isteyen servisçilere sorunlarıyla ilgileneceğini söyleyen Başkan Akay, “Sizin sorununuz benim sorunum.”dedi. Akay, UKOME ile görüşerek sorunu çözüme kavuşturacağını belirtti.

 

TAHSİSLİ TAHSİSSİZ BÜTÜN ARAÇLAR SERBEST BIRAKILMIŞ BU BÜYÜK SIKINTI YARATIR

Ziyaret sırasında servisçiler adına konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, Başkan Akay’a şunları anlattı: “Sayın Başkanım. Dün UKOME’de yapılan toplantıda tahsisili ve tahsisiz bütün araçlar serbest bırakılmış. Bu demektir ki korsan araçlarda istediği gibi at oynatacak. Bizler vergisini veren iş güvencesini sağlayan servisçiler olarak yaptığımız hizmetinde bir kıymeti kalmadığı gibi, üstelik tahsis içinde bir çok masraf yapmaktayız. UKOME’nin bu kararı servisçi esnafımızı mağdur edeceği gibi korsan çalışanlarında önünü açmıştır. Bu Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok! Alınan karar da yasal değil. Korsanlara karşı mücadele edileceğine korsanları da bizim gibi aynı kefeye koyulmasına anlam veremiyoruz. Bu durum sorunları ve sıkıntılarında çok daha artmasına yol açacaktır.”

 

UKOME DAİRE BAŞKANIMIZ’DA KORSANLARA KARŞI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Konuşmasında, UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) Daire Başkanı M. Zeki Gürcün’ün geçtiğimiz ay Çerkezköy Şöforler ve Otomobilciler Esnaf Odası Lokali’ne yaptığı ziyarette servisçilere “Servisçilerin hakları korunacak. Korsan araçlara müsaade edilmeyecek. Yeni araç tahsis yapılmayacak. Yapılacak ise oranın belediye başkanının görüşü ve talebi alınacak” sözlerini hatırlatan Yaşar Kuş, “UKOME daire Başkanımızda sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı çok daha iyi biliyor. Hatta en kısa zaman içinde de servisçilerin sorunlarının çözümleneceği garantisini vermişti.”diye konuştu.

 

BU İŞİ ŞİRKETLER KARIŞTIRIYOR

Tekirdağ’da bazı oda başkanlarının UKOME’yi yanılttığını dile getiren Kuş şunları kaydetti: “UKOME’nin bu yönde karar almasını şirketler ve UKOME komisyonunda yer alan bizleri temsil eden bazı oda başkanları sağlamıştır. Bu oda başkanları, korsan çalıştırdıkları araçlarına serbest iş imkanı yaratılması yönünde UKOME yetkililerini yanıltmışlardır. Onların bu yönde UKOME’ de etkili olduğunu düşünüyoruz. Biz yeni plakaların verilmesini istemiyoruz. Biz arkadaşlarımızın mağdur oluşuna karşıyız. Bu karar bizlerin haklarını da tamamen elinden almış durumda.”

 

 SİZİN SIKINTINIZ BİZİM SIKINTIMIZ

Başkan Akay, Kuş ve bareberindeki servisçileri dinledikten sonra onlara destek sözü verdi. Akay şunları söyledi: “Konuyu tam olarak ben bilmiyorum ama, UKOME’de sıkıntınız varsa sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. UKOME’de bu konuda yapılacak bir şey varsa çözümü için UKOME  ile görüşeceğim. İçiniz rahat olsun. Tahsisi yapılan araçlarla tahsissi olmayan araçların aynı şekilde çalıştırılmasına izin verilmemesi gerekir. Dediğim gibi bu konuyu hemen görüşeceğim ve görüştükten sonrada sizinle paylaşacağım. Sizler sorunlarınızın ne olduğunu daha öncede bana iletmiştiniz. O zaman size sorunlarınızın çözümlenmesi için gerekeni yapacağımı söylemiştim. Ben burada sizlerin sorunlarınızı çözümlemek için buradayım. Şimdi de diyorum ki sorunlarınızın çözümlenmesi için elimden geleni yapacağım.”

 

Haber/Seyit SÜREN