Kadınlar özgür ve mutlu yaşasın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları yönetimi ve kadın kolları üyeleri dün saat 11.30'da Çerkezköy Belediye Binası önünde bir araya gelerek yaptıkları basın açık

GÜNDEM 26.11.2014 13:59:00 0
Kadınlar özgür ve mutlu yaşasın

KADINLAR YAŞASIN DİYE MEYDANA ÇIKTIK

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, kadınlar yaşasın diye meydana çıktıklarını belirterek, “Bu gün bu meydanda bizlerle birlikte olarak bizlere destek veren CHP İlçe Başkanımız Hasan Demir başta olmak üzere ilçe yönetim kurulu üyelerimize ve her zaman bizlerin sesini duyuran basınımıza teşekkür ediyorum. Biz bu gün buraya  kadınlar yaşasın diye kadına şiddeti kınamak için çıktık.”dedi.

 

KADINA KARŞI ŞİDDETİ KINIYORUZ

Kadına karşı şiddeti kınayan Alaca, “Kadına karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Artık kadına karşı şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadına karşı şiddetinde ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kadına şiddet  gelecek nesillerin yaşamlarını da ya yok etmekte ya da köreltmektedir. Artık  kadına karşı sevgi ve huzur ortamının yeşermesi için sesimizi yükseltiyoruz.”diye konuştu.

 

KADINLAR BASKI VE ŞİDDET ALTINDA

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca’nın konuşmasının ardında  CHP Çerkezköy Kadın Kolları Sekreteri Kadriye Öztürk basın açıklaması yaptı. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak CHP Kadın Kollarının yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verildi: “2014 Türkiyesi’nde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın  cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013’de 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk on ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.”

 

KADINLAR MUTLU , ÖZGÜR VE HUZURLU YAŞASIN

Kadriye Öztürk’ün okuduğu basın açıklaması şöyle devam etti: “25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz. Dünyanın her tarafında kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyor. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bu gün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu, mücadelenin topyekün,örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor.”

 

EMEĞİMİZE, BEDENİMİZE KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Öztürk’ün okuduğu basın açıklamasının sonunda şunlara yer verildi: “Kadınların evde, sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki, kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar.”

 

Haber/Seyit SÜREN