Kapaklı Belediyesi'nden öğretmenlere jest

Kapaklı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, ilçedeki öğretmenlere müzik eğlence programı düzenledi. Programda öğretmenler gönüllerince eğlenerek, 24 Kasım'ı kutladı

GÜNDEM 26.11.2014 12:21:00 0
Kapaklı Belediyesi

Kapaklı Belediyesi, ilçedeki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü düzenlediği müzik eğlence programı ile kutladı. Programda gönüllerince eğlenen öğretmenlere ilçe protokolü de eşlik etti.

 

BELEDİYE’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Kapaklı Belediyesi, Vatan Düğün Salonu’nda Öğretmenler Günü programı düzenledi. Akşam 20.00 ile 24.00 saatleri arasındaki programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve eşi Fisun Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Başkan Mandalı, davetlileri eşi ile birlikte kapıda karşıladı.

 

EĞİTİM ORDUMUZUN FEDAKAR NEFERLERİ

Programda öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Eğitim ordumuzun fedakâr neferleri olan öğretmenlerimizi 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tebrik ediyorum.”dedi.

24 Kasım’ın harf devriminin ardından millet mekteplerinin kurulduğu ve Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olduğunu hatırlatan Kaymakam Gürbüz, “ Bu gün, 1981’den beri her yıl artan bir coşkuyla Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet olarak yeni bir çağa adım atma mücadelemiz çerçevesindeki liderliğinin ‘Başöğretmenlik’ unvanıyla ifade edilmesi, öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin Cumhuriyet atılımlarındaki rolünün ne denli önemli olduğunu göstermektedir.”diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLİK SADECE BİR MESLEK OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Öğretmenliğin sadece bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Gürbüz, “Öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmek, onun insanlık tarihinin şekillenmesindeki yerini anlamamızı zorlaştırır.”diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişimin ham maddesi bilgi ise, o bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen ve üreten öğretmenlik, aslında tarih yapan bir etkinliktir. Öğretmenlik sadece bir meslek değildir, bir misyondur. Bu misyonun bilgiyi üretmek ve bilgiyi aktarmak olmak üzere iki ana yönü vardır. Bilgiyi aktarmak, toplumun sahip olduğu bilim ve kültür hafızasını korumanın en geçerli yoludur; ama bilgiyi üretme fonksiyonuyla desteklenmediği sürece gelişmeyi sağlamaya yeterli olmaz, hatta tutuculuğa giden yolu açar. Bu açıdan bakıldığında öğretmenlik, dört duvarın arasında, önceden söylenmiş ve yazılmışların sistemli ezberini yönetme uğraşının çok ötesinde, bir insanı ve hayatı tazeleme gayretidir.”

 

BUGÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN UNUTULMADIKLARINI GÖSTEREN BİR GÜNDÜR

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bir konuşma yaptı. Mandalı, sözlerine öğretmenleri kutlayarak başladı. Başkan Mandalı, “Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve öğretmenlik mesleğinin yüceliğini hissettirmek amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Bugün, öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenler, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır” dedi.

 

EN BAŞARILI ÖĞRETMENLER

Hz. Muhammed’i (S.A.V.) örnek vererek sözlerini sürdüren Mandalı, en başarılı öğretmen, önder ve örnek insan olduğunu kaydetti. Mandalı, “O’nun eğitim ve öğretimdeki başarısı sayesinde Müslümanlık bütün dünyaya yayılmıştır.”diye konuştu. Bir diğer öğretmen olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek veren Mandalı, “O da Türk Ulusu’na cumhuriyeti, demokrasiyi, ilke ve inkılapları, alfabeyi ve tabii ki özgürlüğü ve bağımsızlığı öğretmiştir. Dolayısıyla hem Peygamberimiz hem de Atamız örnek alınması gereken en büyük ve en başarılı öğretmenlerimizdir.” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Ülkemizin kalkınması ve ileri medeniyetler seviyesine çıkması için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Mandalı, “Onlar, konuşmaları, davranışları ve yaptıkları ile her zaman topluma iyi örnek olmuşlardır. Ancak öğretmelerimizin eğitim ve öğretimde başarılı olması, eğitim ortamına da bağlıdır. Biz yerel yöneticilere de eğitim ve öğretim ortamlarının iyileştirilmesi, eksiklerinin giderilmesi konusunda büyük iş düşmektedir” diye konuştu.

 

OKULLARIN EKSİĞİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK

Eğitim camiası ile iç içe olmaya gayret gösterdiğini, eğitime elinden gelen desteği verdiğini vurgulayan Mandalı, “Okullarımızın bütün eksiklerini gidermeye çalıştık. Okulların yapımına katkıda bulunduk. Bazı okulların yapılmasına öncülük ettik. Bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.” dedi.

 

MANDALI ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE EĞLENDİ

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi’nin organize ettiği Öğretmenler Günü eğlencesinde Gökhan Meneşe sahne aldı. Gece boyunca ilçede görev yapan öğretmenler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlenerek 24 Kasım’ı kutladı. Öğretmenlerin eğlencesine Başkan İrfan Mandalı’da ortak oldu. Öğretmenlerle birlikte oynayan Mandalı, eşi Fatma Mandalı ile gecede dans etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ