Siyasette aktif rol almak için yola çıktık

CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Kadın Kolları üyelerini basın mensuplarıyla tanıştırdı. Toplantıda, yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıtan Alaca, Çerkezköylü kadınlar olarak siyasette

GÜNDEM 25.11.2014 13:31:00 0
Siyasette aktif rol almak için yola çıktık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, siyasette aktif yer almak için yola çıktıklarını söyledi.

KADIN KOLLARI TOPLANDI

Önceki akşam parti binasında İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı yapan Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköylü kadınlar olarak siyasette aktif yer almak için yola çıktıklarını belirterek, “Öncelikle bizlerin sesini devamlı duyuran basınımıza çok teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunuzda bütün Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüzdeki arkadaşlarıma da özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim. CHP’de olmaktan gururu ve onur duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize 2. Büyük eseri olarak emanet ettiği bu oluşumda böyle güzel bir görev almak çok onur verici. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım bu yola çıkarken oturan değil aktif siyasette yer almak için yola çıktık. Aktif siyasette bütün Çerkezköylü kadınlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için bütün kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmaya davet ediyoruz.”dedi. Basın toplantısında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve ilçe yönetimi ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve ilçe gençlik kolları üyeleri de hazır bulundu.

ÖNCEKİ KADIN KOLLARI BAŞKANLARINA DA TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları eski başkanlarına CHP’ye yaptıkları hizmetler için teşekkür eden Başşkan Alaca, “Bizden önceki Çerkezköy Kadın Kolları Başkanımız Ayfer Dönmez ve Şayka Çalışkan’a da emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyor, onlardan aldığımız bu bayrağı Çerkezköy’de çok daha yukarılara çıkarmayı kendimize görev ediniyoruz. Bu nedenle CHP Çerkezköy Kadın Kolları olarak çalışmalarımızı yılmadan yorulmadan sürdüreceğiz ve çalışmalarımız sırasında girmedik ve çalmadık kapı bırakmayacağız. Tüm kadınlarımızı kucaklayarak tam birlik ve beraberlik içinde Çerkezköy’ün geleceğini inşa etmede katkı sağlayacağız.”diye konuştu.

YÖNETİM KURULU’NU TANITTI

Daha sonra CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Kadın Kolları yönetiminde yer alan yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Alaca, “CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları yönetiminde şu isimler yer alıyor: Tülay Şener (Sekreter), Kadriye Öztürk(Sayman), yönetim kurulu üyeleri Sevim Tan, Sebahat Özkan, Ülker Kozuva, Hülya Girgin, Şahsenem Erdoğan ve Pınar Boz. Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerinde ise, Nurcan Alver, Arzu Çiftçi, Cansu Çutok, Nigar Erdoğan, Sevdiye Güç, Sevgi Karabaş, Asuman Sayar ve Saime Tekemen.”

SİYASETTE KADIN VARSA BAŞARI SAĞLANIR

Toplantıda hazır bulunan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir’de Siyasette kadınların önemli yeri olduğunu belirterek, “Öncelikle siyasette yer alan i,lçe kadın kollarımızı tebrik ediyorum. Siyasete başladığım günden bu yana şunu gördüm. Siyasette kadın varsa başarı elde ediliyor. Siyasette kadınlar varsa biz siyaset yapmaya devam ederiz. Siyasette kadın yoksa biz bir ağacın dökülen yapraklarından biri oluruz. Bu gün kadınlarımız siyasetin her alanında var. Milletvekili, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı olanlar var ve hatta bürokraside Vali ve Kaymakam, Genel Müdür olanlar var. Kadın toplumumuzun en önemli varlıklarıdır. Kadınlarımız bizim projelerimizin oluşumunda da pay sahibidirler.”ifadelerini kullandı.

İLÇE KADIN KOLLARIMIZIN BAŞARILI OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM

Kadınların Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Demir, “Ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında büyük payları vardır. Cumhuriyetimizin kurulmasında da. Kadınlar güçlerini birleştirerek ortaya koyduklarında çok daha başarılı olmaktadırlar. Çerkezköy’de de ilçe kadın kollarımızın başarılı olacağına İlçe Yönetimi olarak inancımız tamdır. Ben CHP İlçe Başkanı  ve ilçe yönetimimiz olarak her türlü hizmetleriniz için siz kadınlarımıza destek olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyacı var.Bunu da siz kadınlarımızla birlikte el birliğiyle elde ederiz. Siz Kadın Kollarımıza çalışmalarında başarılar diliyor ve her konudaki çalışmalarınızın yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN