Edirne'de Ak Partili kadınlar organlarını bağışladı

Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Kadın Kolları üyesi 17 kişi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Hekimliğine giderek, organ bağışında bulundu.

GÜNDEM 21.11.2014 12:52:00 0
Edirne

17 BAYAN ORGAN BAĞIŞLADI

Her yıl 03-09 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası’na dikkat çekmek adına Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik toplantı salonunda düzenlenen programda, Ak Parti Edirne Kadın Kolları üye 17 bayan organ bağışı için kayıt yaptırdı.

Ak Parti İl Kadın Kadın Kolları Başkanı Nursel Arseven, sağduyuyla organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini belirterek tüm Edirne halkını aynı duyarlılığa davet etti.

 

BİLİNÇ ARTTIKÇA BAĞIŞTA ARTIYOR

Trakya Üniversitesi Organ Bağışı Ünitesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Naciye Saygı da organ bağışının tüm Türkiye ve Edirne'de artması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Şu anda Türkiye'deki organ bağışlarıyla ilgili bilgi vermek gerekirse, bilinç arttıkça bağış sayısı da giderek artıyor. Bilinç düzeyi arttıkça insanların organ bağışına daha sıcak baktığını, hakkında bilgi aldıkça daha kolay karar verdiklerini görüyoruz. Toplumun bu konudaki bilgi düzeyini arttırmak içinde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.