Çerkezköy'de vergi dairesine 3 bin 404 başvuru oldu

Torba yasa kapsamında vergi borçlarına ilişkin getirilen yeniden yapılandırma kapsamında Çerkezköy'de bugüne kadar 3 bin 404 başvuru yapıldı

GÜNDEM 20.11.2014 14:20:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Torba Yasa kapsamında aldıkları yapılandırma müracaatlarında son durum hakkında bilgi vererek, müracaat süresinin dolmasına kısa bir süre kala mükelleflere uyarılar yaptı. Tetik, yeniden yapılandırmadan yararlanmayı düşünen mükelleflerin, başvurularını son güne bırakmamalarını istedi.

 

3 BİN 404 MÜRACAAT OLDU

6552 Sayılı Torba Yasa kapsamında 1 Ekim 2014’de başlayan kamu alacaklarına ilişkin yeniden yapılandırma, müracaatları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürlüğü vergi borcu bulunan mükellefler, müracaatlarını kabul ediyor. Müracaatların alınmaya başladığı tarihten itibaren Çerkezköy’de borcu bulunan gerçek ve tüzel kişilerden bugüne kadar 3 bin 404'ü yeniden yapılandırma kapsamına alındı. Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, “Borcu bulunan vergi dairemiz mükelleflerinden yapılandırma kapsamında 3 bin 404 müracaat aldık. Bu müracaatların parasal değeri ise 39 milyon 157 bin 824 TL.”bilgisini verdi.

Müdür Ahmet Tetik, bugüne kadar yapılandırmadan yararlanma oranının ise yüzde 40 civarına yaklaştığını sözlerine ekledi.

 

SON GÜNE BIRAKMAYIN UYARISINDA BULUNDU

Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, yeniden yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin, müracaatlarını son güne bırakmamasını istedi. 1 Aralık 2014’te sona erecek Torba Yasa kapsamındaki faiz borçlarına ilişkin yapılandırmanın bundan sonraki tarihlerde yapılmayacağını hatırlatan Müdür Ahmet Tetik, “Borcu bulunan mükelleflerin büyük bir bölümü henüz müracaat etmediğini dikkate alırsak, son güne bırakılacak müracaatlarda yoğunluk artacaktır. Bu nedenle, son 10 günü kalan bu fırsattan yararlanacak mükelleflerimizi bir an önce vergi dairemize müracaat etmeye davet ediyorum.” çağrısı yaptı.

 

ÖZEL BİRİM OLUŞTURDUK

Yapılandırmada kapsamına giren mükelleflerin daha kolay müracaat etmesi ve işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmesi için özel bir birim oluşturduklarına dikkat çeken Müdür Ahmet Tetik, “Yapılandırma müracaatları için Vergi Dairemizde özel birim kurduk. Personel takviyesi yaptık. Elimizden geldiğince müracaatların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılması için önlemlerimizi aldık.”dedi.

 

ÖDEME İÇİN VERGİ DAİRESİNE GELMEYE GEREK YOK!

Tetik son olarak ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Müdür Tetik, “Yapılandırmadan yararlanmak için müracaat eden mükelleflerimiz ödemelerini de kolaylıkla yapabiliyor. Çerkezköy Vergi Dairesi olarak ilçemizdeki tüm bankalarda hesaplarımız var. Kredi kartlarıyla da ödeme yapılabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de ödeme yapılmakta. Ödeme yapmak için vergi dairesine gelmelerine gerek yok.”uyarısı yaptı.

 

Abdulhamit ALBEZ