Avrasya Maratonu'nda dereceler belli oldu

Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası spor organizasyonlarından birisi olan İstanbul Maratonu'nda dereceler belli oldu.

SPOR 20.11.2014 12:53:00 0
Avrasya Maratonu

Çerkezköylü atletlerinde katıldığı bu sene 36’ncısı  koşulan Avrasya Maratonu’nda erkekler klasmanında Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu.

 

FASLI ATLET BİRİNCİ OLDU

 Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Faslı atlet Hafid Chani, 2.11.53'lük derecesiyle ilk sırayı elde etti. Böylelikle Maratonda ilk kez Faslı bir sporcu birinci bitirdi. Yarışta, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.23’lük derecesi ile ikinciliği, Kenyalı Michael Kiprop ise 2.12.39'lik derecesiyle üçüncülüğü elde ettiler. Hafid Chani, yarış sonrası yaptığı açıklamada, maratonu ilk sırada bitirdiği için mutlu olduğunu söyledi. İkinci olan Burka, son bölümde ayağında sıkıntı yaşadığını ve zorlandığını ifade ederken, üçüncü Kiprop ise sonuçtan mutluluk duyduğunu ve İstanbul'da ilk kez yarıştığını kaydetti.

 

KADINLARDA ETİYOPYALI ATLET BİRİNCİ OLDU

Kadınlarda Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu - Etiyopyalı Getnet ikinci, Ukraynalı Burkovska üçüncü ve Türk atlet Elvan Abeylegesse ise beşinci sırayı elde etti. Etiyopyalı Gobena, 2.28.46'lık derecesiyle ilk sırayı elde etti.  Yarışta, Etiyopyalı Salomie Getnet, 2.30.36’lık derecesi ile ikinci, Ukraynalı Olena Burkovska 2.31.30'luk derecesiyle üçüncü geldi. Türk sporculardan Elvan Abeylegesse ise 2.32.15’lik derecesi ile beşinci, Ümmü Kiraz ise 2.32.52'lik derecesiyle altıncı sırada bitiş noktasına ulaşan isimler oldu. 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Çerkezköy’den de beş sporcu katıldı. Maratonda 42 kilometrelik parkuru tamamlayan Hamdi Baygın dışında Avrasya Maratonu’na Bahtiyar Karakaş, Cemil Şenel, İhsan Engin ve Muhsin Aktağ ise maratonun 15 kilometrelik bölümünde yer aldı.

 

118 ÜLKEDEN KATILIM OLDU 

36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. Organizasyonda en renkli görüntülerin oluştuğu ve en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başladı. Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayacak 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamladılar.

 

Marmara Haber