AKP iktidarı Atatürk'e teslim olmuştur

Çorlu'da düzenlenen bir programda konferans veren İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, "AKP'nin yıkılacağı bir döneme giriyoruz."dedi

GÜNDEM 20.11.2014 12:02:00 0
AKP iktidarı Atatürk

Trakya gezisi kapsamında 3 günlük programını tamamlayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son durağı olan Çorlu'da önceki akşam düzenlenen toplantıda konuştu. Perinçek "AKP'nin yıkılacağı bir döneme giriyoruz. Görevimiz, 6 Ok'u tekrar Türkiye'nin temel programı yapmak."dedi.

 

RANTÇILARIN VAY HALİNE!

İşçi Partisi programının anlatıldığı Trakya turunda Genel Başkan Doğu Perinçek, son olarak Çorlu’da konuştu. Çorlu'nun bir üretim yurdu olduğunu söyleyen Perinçek, "Türkiye'nin önünde bir mecburiyet var. Bu mecburiyet Tayyip Erdoğanların Turgut Özal ile başlayan borçlanma ekonomileri karaya oturdu, iflas etti. O nedenle Türkiye mecburen üretim ekonomisine, üretenlerin ekonomisine geçecek. Önümüzdeki dönemde sıcak para komisyoncularının, faizcilerin, rantçıların vay haline." ifadelerini kullandı.

 

ATATÜRK’ÜN CUMHURİYET EKONOMİSİ ÜRETİME DAYALIYDI

Atatürk'ün cumhuriyet ekonomisine dikkat çeken Perinçek şunları kaydetti: "Gümrüklerimizi yeniden dikeceğiz. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Borçlanma ekonomisinden geçmek bir mecburiyet. Bu mecburiyeti 'ben tanımıyorum' diyemezler, diyemiyorlar. AKP iktidarı Atatürk'e teslim olmuştur. Köylüyü milletin efendisi yapan Atatürk'ün karma ekonomisi şimdi kendisini Türkiye'ye dayatıyor. O mecburiyeti Atatürk 6 Ok diye özetleyerek 1937'de Anayasa'nın başına yazdı. İşte Atatürk'ün vasiyeti bu. Bu hakikatler şimdi Türkiye'nin gündemine girmektedir. Boyunları bükük borçlanma ekonomisiyle devam edemeyeceklerini ilan ediyorlar. AKP'nin yıkılacağı bir döneme giriyoruz."

 

DAVUTOĞLU İFLASIN İTİRAFINDA BULUNDU

Geçtiğimiz hafta Ahmet Davutoğlu'nun ekonomi planlarını anlattığı toplantıya da değinen Perinçek şunları anlattı: "O toplantıda Davutoğlu, 'Bizim ekonomimiz iflas etti, artık böyle borçlana borçlana gidemeyiz, ithalatı azaltmak zorundayız' diye bir iflasın itirafında bulunuyor. Borçlanma ekonomisiyle devam edilemeyecek. Bu bir mecburiyet. Borçlanma ekonomisinin tek seçeneği var: Üretim ekonomisi. Samanı bile dışarıdan borçlanarak yüksek faizle alan bir hale geldi Türkiye. Işte Bakırçay havzası işte Çukurova işte Söke ovası... Pamuk ovaları duruyor, ekmiyor, biçilmiyor. Türk Devleti, Türk pamukçusunu desteklemiyor. Amerikan pamukçusunu destekliyor."

 

VATANI BÖLME DÖNEMİ BİTTİ

"Tayyip Erdoğan, 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım' diyordu. Yabancı devletin görevlisiyim dedi. O görevi, bizim vatan topraklarımızda Kürdistan adı altında ikinci İsrail'i kurmak. Bunu ilan etti ve açılımlar yaptı. Açılımın sonunda çarşılarımız yandı, okullarımız yakıldı, Mehmetçiklerimiz vuruldu, Atatürk'ümüzü tekmelediler. Amerikan kurşunuyla bu açılımın sonucunda PKK bunları yaptı. Açılım bitmiştir. Türkiye'yi bölemezler. Vatanı bölme dönemi bitti."

 

6 OK HATIRA DEĞİL

İşçi Partisi'nin 6 Ok programıyla ilgili gelen soruları yanıtlayan Perinçek, "6 Ok'ta İşçi Partisi bir milli hükümet kurmak için hazır. Bazılarının vazgeçtiği 6 Ok aslında şimdi Türkiye'nin gündemine geliyor. O programla Türkiye çıkış yolu bulacak. 6 Ok bir hatıra değil, tarihte kalan bir program değil. Türkiyenin önünde duran, İşçi Partisi'nin programı. O program sırf İşçi Partisi'nin değil cumhuriyetin programı" dedi.

 

Marmara Haber