Başıboş atlara Vali sahip çıktı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte başı boş halde dolaşan atlarla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Şahin, "Sokakta bulunan atlar ilk seferde sahiplerine teslim edilecek, ikinci sefer de ise Milli Emlak?

GÜNDEM 19.11.2014 17:33:00 0
Başıboş atlara Vali sahip çıktı

BELEDİYE BAŞKANI SAHİPLENMEMİŞTİ

Edirne’de başıboş atlarla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Belediye Başkanı Recep Gürkan, sokak hayvanı olmadıkları gerekçesi ile atlarla ilgili bir işlem yapamayacaklarını söylemişti.

 

VALİ ATLARLA İLGİLİ ÇÖZÜM BULDU

Bunun üzerine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin harekete geçti. Kentteki şikayetler üzerine Vali Şahin, kent genelinde bulunan yaklaşık 90 ata çip takıldığını ve sahiplerinin kimler olduğunun belli olduğunu hatırlatarak, belediye ekiplerinin atları sokaklarda başı boş halde bulduklarında sahiplerine teslim edeceğini söyledi. Vali Şahin, aynı atların ikinci kez yine sokaklarda başı boş halde dolaşırken tespit edilmesi halinde ise Milli Emlak’ın malı sayılacağını ve satışlarının yapılacağını belirtti. Vali Şahin, başıboş atlarla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Belediye bu atları yakalayıp öncelikle sahibine teslim edecek ikincisinde de Milli Emlak'a verip, Milli Emlak kanalıyla bu atların satışına karar verip satışı olacak. Yani bununla ilgili başkanın haberi yok, aslında oradaki başkan yardımcısı konuyu daha iyi biliyor. Zaten 90 tane ata çip takılı şu anda sahiplerinin kim olduğu belli. Alet okuyor çipten, bunu sahibine teslim ediyorsun birincisinde. İkinci defa sokakta görülürse bu at Milli Emlak'ın malıdır artık, buluntu mal niteliğindedir. İstanbul Milli Emlak’tan bu işlerle uğraşan kişileri çağıracağız, onların satışına karar vereceğiz. Açık arttırma usulü olacak. Şimdi ben belediye başkanıyla görüşeceğim, ikinci defada toplanan atları getirsinler, Milli Emlak’la görüşüp parasını hazineye intikal ettireceğiz" dedi.