Türkkan'dan ACT Tekstil açıklaması

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Kırklareli'ndeki ACT Tekstil adlı iş yerinde örgütlenme çalışmalarını hızla bir şekilde sürdürdüklerini açıklad?

GÜNDEM 19.11.2014 16:12:00 0
Türkkan

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, bir süreden beri örgütlenme çalışmalarını sürdürdükleri Kıklareli Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren ACT Tekstil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, söz konusu işyerinde yürüttükleri örgütlenme çalışmalarında işverenin engellemelerine rağmen yılmadan hızla südürdüklerini kaydetti.

 

ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, sendikal faliyetleriyle ilgili şunları kaydetti: “ACT Tekstil’de çalışanların sendikalı olması için sendika olarak biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Uzun bir süredir bu işyerinde sürdürdüğümüz çalışmalar yakında mutlu sonla noktalanacağına inanıyorum. Çalışmalarımızı işverenin işçilere çeşitli yoğun baskı uygulamasına rağmen yılmadan hızla devam ediyoruz.”

 

 KISA ZAMANDA YETKİYİ ALACAĞIZ

Söz konusu işyerinde kısa zaman sonra çoğunluğu sağlayarak yetkiyi alacaklarını söyleyen Türkkan, “Bu işyerinde yaklaşık 600 çalışanın tamamı sendikamıza üye olmak istemeleri işvereni çok rahatsız ediyor. Sendikamız çatısı altında toplanmak isteyen ACT Tekstil çalışanları arasında her geçen gün sendikamıza üye olanların sayısı da git gide artıyor. Sendikalaşmama konusunda İşverenin bütün yaptırımlarına rağmen işçiler sendikalı olmak için büyük bir mücadele sergiliyor. Kısa zaman içinde çoğunluğu elde ederek yetkiyi alacağız ve  bu iş yerinde çalışan emekçi kardeşlerimizin hepsi sendikamız çatısı altında yer alacak.  Çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz.”açıklamalarında bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN