Kapaklı'nın tarihi yazılıyor

Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, düzenlediği basın toplantısında, ilçenin tarihini anlatacak bir kitap hazırlığına başladıklarını duyurdu. Arıcı, kitabın oluşmas

GÜNDEM 18.11.2014 12:06:00 0
Kapaklı

Kapaklı Yardımlaşma Derneği yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasında ilçenin tarihini anlatan bir yazılı eser oluşturma kapsamında ilk adımın atıldığı ifade edildi.

 

İLK ADIMLARI ATTIK

Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Pınar Bulvarı’nda faaliyet gösteren Nimet Unlu Mamulleri’nde dün saat  9.00’da düzenlenen kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özer, Şemsettin Dubaz, Sami Canbaz, Veli Çeken ve Siyami Canbaz da yer aldı. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün derneklerine yaptığı iade-i ziyarette Kapaklı’nın tarihini anlatan bir eser oluşturulması fikrinin görüşüldüğünü anımsatan Kadir Arıcı, “Kaymakamımızın da olumlu görüşleri neticesinde dernek olarak kolları sıvadık ve eserin oluşması için ilk adımları attık” dedi.

 

YÖNETİMDEN YETKİ, KAYMAKAMLIKTAN DA İZİN ALINDI

İlk iş olarak Kapaklı’nın tarihini anlatan eseri oluşturma adına gerekli görsel ve yazısal materyallerin toplanabilmesi için Yardımlaşma Derneği yönetiminden yetki aldığını söyleyen Dernek Başkanı Kadir Arıcı, “Kaymakamımıza ilçemizin tarihini anlatan bir çalışma yapmak istediğimizi söylemiştik. Kendisi bu fikrimize oldukça sıcak baktı. Yönetim kurulumuzdan yetki aldıktan sonra, gerekli bilgi ve belgeleri toplayabilmek adına Kaymakamlıktan da iznimizi aldık.” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ

Kapaklı’nın kuruluşu olan 1877-1878’li yıllardan günümüze kadar geçen süreçte ilçenin tarihine ışık tutacak eser için tüm vatandaşlardan yardım beklediklerini dile getiren Kadir Arıcı, “Elinde bu çalışmaya katkı sağlayacak bilgi, belge, fotoğraf bulunan ya da ilçenin tarihi ile ilgili anılarını paylaşmak isteyen vatandaşlarımız, İnönü Mahallesi Nurlu Sokak No 4’teki dernek binamıza ya da Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası’nda görevli Veli Çeken’e ulaşabilir.” dedi.

 

ESERDE NELER ANLATILACAK

Kapaklı’nın tarihi konusunda yapılacak olan çalışma için kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e teşekkür eden Kadir Arıcı, “Hazırlanacak olan eserde belediyenin oluşumu, şehrin ilk fırını, ilk okulu, ilk eczanesi gibi yapıları, ilçeye elektrik, doğalgaz, telefonun ilk ne zaman geldiği gibi bilgiler de yer alacak” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ