Ahmet Akçay'dan sürpriz çıkış

Pazar günü yapılan Ergene İlçe Kongresi'nin ardından Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşmeye çağırılan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Adaylığı için belir

GÜNDEM 17.11.2014 13:56:00 0
Ahmet Akçay

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’dan son anda sürpriz bir çıkış geldi. Daha önce belirlenen üç isime iki kişi daha ekleyen Ahmet Akçay, Hanifi Belindir ve Ercan Erdoğan’ı da davet etti.

 

ÜÇE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı için ortaya çıkan 5 isim, cumartesi günü üç düşürülmüştü. Adaylardan Mehmet Can Danyeli ve Mehmet Han Atbaşı’nı eleyen Ak Parti Genel Merkezi, Çerkezköy İlçe Başkan Adayları’ndan üç ismi Pazar günü yapılacak olan Ergene İlçe Kongresi’nin ardından Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşmeleri için çağırdı. Mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar, eski İlçe Başkanlarından Hasan Karaca ve Yerel Seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Tuncay Yegin, Ergene İlçe Kongresi’ne katılacak olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Süleyman Soylu ile görüşmek için Tekirdağ İl Başkanlığı aracılığı ile Ergene’ye davet edilmişti.

 

İSTANBUL’DA GÖRÜŞTÜLER

Süleyman Soylu ile görüşmek için Ergene İlçe Kongresi’ni bekleyen Reşat Bahar, Hasan Karaca ve Tuncay Yegin’e daha sonra görüşmenin İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılacağı bildirildi. Akşam 17.30’da İstanbul’a hareket eden adayları burada bir sürpriz bekliyordu. Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın son anda üç adaya iki isim daha eklediği öğrenildi. Akçay’ın talebi üzerine yerel seçimlerde kapatılan Veliköy Belediye Başkanlığı yapan ve halihazırda Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hanifi Belindir ve Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Ercan Erdoğan’da Süleyman Soylu ile görüşmek üzere İstanbul’a davet edildi.

 

YEGİN GİTMEDİ

Ak Parti İlçe Başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu adaylarla Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda akşam 18.30’da sularında birer görüşme yaptı. Görüşmeye Tuncay Yegin’in gitmediği öğrenildi. Yegin’in gitmediği görüşmeye mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar, Hasan Karaca, Hanifi Belindir ve Ercan Erdoğan katıldı. Süleyman Soylu’nun ilk görüşmeyi Hasan Karaca ile yaptığı öğrenildi. Soylu, birkaç gün içerisinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Adayı’nı açıklayacaklarını bildirdi.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi 7 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

 

Haber/Abdulhamit ALBEZ