AK PARTİ'DE ADAY SAYISI ÜÇ' E DÜŞTÜ...

Ak Parti ilçe kongrelerine start verdi, Kapaklı'da ilçe başkan adayı belirlenirken Çerkezköy'de geri sayım başladı.?Geçtiğimiz hafta Tekirdağ İl Başkanlığı'nda Koordinatör Mill

GÜNDEM 15.11.2014 14:47:00 0
AK PARTİ

Ak Parti, Çerkezköy İlçe Başkan Adayı’nı belirlemek için son viraja girdi. Bu hafta sonuna kadar adaylığını açıklayan 5 isimden birinin adının İlçe Başkan Adayı olarak belirlenmesi bekleniyor. Ak Parti kulisleri bugün de bu ismin belirlenmiş olabileceğini belirtti. Çerkezköy İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Reşat Bahar, eski ilçe başkanlarından Hasan Karaca, son seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Tuncay Yegin, Eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve eski İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Han Atbaşı aday olmuştu.

ADAY SAYISI ÜÇE DÜŞTÜ !

Ak Parti Tekirdağ’da İlçe Kongreleri’ne başladı. Süleymanpaşa ve Hayrabolu kongrelerini tek aday ve liste ile tamamlayan Ak Parti dün de Ergene kongresini yaptı. Ak Parti’de Kapaklı adayı belirlenirken Çerkezköy gözler Çerkezköy adayına çevrildi. Ak Parti Genel Merkezi, bir ay kadar önce atadığı Salih Bezgin ile Kapaklı’da kongreye gideceğini açıklamıştı. Çerkezköy’de ise 5 aday ortaya çıktı. Adaylardan birini Çerkezköy İlçe Başkan Adayı olarak kongre öncesi açıklayacak olan Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz hafta sonu Koordinatör Milletvekili Ülker Can aracılığıyla çalışmalara başlamıştı. Çerkezköy’den ilçe başkanlığı için aday olan 5 isim Bahar, Karaca, Danyeli, Yegin ve Atbaşı, geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü Tekirdağ İl Başkanlığı’nda İl Koordinatörü Eskişehir Milletvekili Ülker Can tarafından mülakaata alınmıştı. Aradan bir hafta geçtikten sonra Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre genel merkez aday sayısını üçe düşürdü.

 

SÜLEYMAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜLER

Genel Merkezi, adaylardan Mehmet Han Atbaşı ve Mehmet Can Danyeli’ni elerken, geri kalan üç isimden birini İlçe Başkanı olarak belirleyeceği öğrenildi. Dün Ergene Kongresi için Tekirdağ’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Hasan Karaca, Reşat Bahar ve Tuncay Yegin ile görüşme yapacağı belirtildi.  Süleyman Soylu yapacağı görüşmelerin ardından da en geç bir hafta içerisinde Ak Parti’nin Çerkezköy İlçe Başkan Adayı’nın açıklanması bekleniyor.Bazı Ak Parti kaynakları, İlçe Başkan Adayı’nın bugün de belirlenip kamuoyuna duyurulabileceğini kaydetti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi 7 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

 

Abdulhamit ALBEZ