Gagauziya Heyeti ile Nüfus Müdürlüğü'nün açılışını yapan Kaymakam Gürbüz: BİZ, SİZİNLE AYNI KANDANIZ

Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü, dün yapılan resmi bir törenle hizmete girdi. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, yeni ilçe Kapaklı'nın Mal Müdürlüğü'nün ise önümüzdeki pazar

GÜNDEM 13.11.2014 16:44:00 0
Gagauziya Heyeti ile Nüfus Müdürlüğü

Gagauziya Özerk Cumhuriyeti Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Gürbüz, ziyaret sonrasında beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün açılış törenine katıldı.

 

AYNI MİLLETİN İNSANLARIYIZ

Kapkalı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kardeş belediye protokolü imzalamak amacıyla ilçeye gelen Gagauziya Özerk Cumhuriyeti Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz, Beşalma Belediyesi Meclis Başkanı İlya Kalpak ve Beşalma Belediyesi Su İşleri Müdürü Petir Kapaklı ile birlikte Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, “Bizler sizlerle aynı soydan aynı kandanız. Aynı milletin insanlarıyız. Bu nedenle bizim için çok önemlisiniz.” dedi.

 

SİZLER BİZİM KAN KARDEŞİMİZSİNİZ

Beşalma Belediyesi’nde 3 kasaba ve 23 köy olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Valeri Moz, “Sağolsun Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı bizi çok iyi karşıladı. Gagauziya’ya döndüğümüzde bizi ne kadar sıcak karşıladığınızı anlatacağız. Sizler bizim kan kardeşimizsiniz.” dedi.  

 

NÜFUSUN YARIYA YAKININ SOYADI KAPAKLI’YMIŞ

Gagauziya Heyeti’nin Kapaklı’ya önceki gün geldiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Beşalma Belediyesi’nin yaklaşık 5 bin nüfusu var. Bunların yaklaşık 2 bin kadarının soyadının Kapaklı olduğunu öğrendik. Konuyla ilgili araştırma yapacağız.” dedi. Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na da katıldıklarını söyleyen Mandalı, “Kendisini kürsüye çıkardık. Meclis üyelerine hitap etti. İnşallah Kaymakamımız ile birlikte önümüzdeki süreçte Beşalma Belediyesi’ne ziyarette bulunacağız.” diye konuştu. Kaymakam Gürbüz ziyaret sonunda Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz’a günün anısına porselen tabak takdim etti.

 

AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDILAR

Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler daha sonra Kaymakamlık Hizmet Binası’nın 1’inci katında önceki gün hizmete başlayan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün açılışına katıldı. Açılış programında Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Gagauziya Özerk Cumhuriyeti Beşalma Belediye Başkanı Valeri Moz, Beşalma Belediyesi Meclis Başkanı İlya Kalpak ve Beşalma Belediyesi Su İşleri Müdürü Petir Kapaklı’nın yanı sıra Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Muhtarlar ve Kaymakamlık personeli katıldı.  

 

3 PERSONELLE HİZMET VERMEYE BAŞLADIK

Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten, “Müdürlüğümüzün 9 kişilik norm kadrosu var. Fakat biz ilk etapta 3 personel ile hizmet vermeye başladık. Kayıp nüfus cüzdanı ve adres işlemleri başta olmak üzere, vatandaşlarımız nüfus ile ilgili tüm işlemlerini burada yapabilir. Önceki gün hizmet vermeye başladık. 11.00-15.00 saatleri arasında yüzden fazla vatandaşımızın işlemini yaptık. Bizi sevindiren bir diğer olay ise Kapaklı Nüfus Müdürlüğü olarak ilk üçüz kaydımızı yapmamız oldu.” ifadelerini kullandı.  

 

SIRA MAL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE

İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün hizmete başlamış olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Tüm Kapaklı halkına hayırlı uğurlu olsun. İnşallah pazartesi günü itibariyle de Mal Müdürlüğü’müz de hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle Kaymakamlığımıza bağlı tüm birimler ilçemizde hizmet verir hale gelmiş olacak.” bilgisini verdi.

 

DEVLET KAPAKLI’YA GELDİ

Kapaklı’da hayallerin bir bir gerçek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Önce ilçe olduk. Sonraki süreçte de Devlet erkanı yavaş yavaş Kapaklı’ya gelmeye başladı. Kamu kuruluşları hızlı bir şekilde ilçemizde hizmet verir hale geldi. Tüm bu gelişmeler Kapaklı halkına hayırlı uğurlu olsun.”temennisinde bulundu. Açılışta davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ