CHP'li kadınların Ankara mesaisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı İlçe Yönetimi, Kadın Kolları yönetimini ve Anıtkabir'i daha önce ziyaret etme imkanı bulamayan kadınları önceki gün Ankara'ya gönderdi.

GÜNDEM 13.11.2014 16:39:00 0
CHP

33 KİŞİLİK KAFİLE ÇORLULU REHBER TARAFINDAN KARŞILANDI

CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu ve CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak ile daha önce hiç Ankara’ya gitmeyen kadınlardan oluşan 33 kişilik Kapaklı kafilesi Ankara’da, tur rehberi Metin Geylan tarafından karşılandı. Vatani görevini Ankara’da yapan ve aslen Çorlulu olan Metin Geylan, Anıtkabir'e gelen kafileler arasında Kapaklı kafilesini görünce, gönüllü olarak bu kafileye rehberlik etmek istediğini ifade etti. Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan yürüyen kafile daha sonra rehber Metin Geylan eşliğinde Anıtkabir Müzesi’ni gezdi.

 

ATANIN ÖZEL EŞYALARINI YAKINDAN GÖRDÜLER

Müzede, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına ve özel eşyalarına dair eserleri görme imkanı bulan Kapaklılı kadınlar, Rehber Metin Geylan’dan müze hakkında bilgiler aldı. Geylan, “Atamızın naaşı 15 yıl boyunca Etnografya Müzesi’nde kaldıktan sonra büyük bir tören ile Anıtkabir'e defnedildi. Müzede, hayatı savaşlarla geçmiş Atamızın özel eşyaları ve kendisine hediye edilen eşyalar yer alıyor. Atatürk’ün madalyaları ve giydiği elbiseler de bura da ilk günkü gibi muhafaza ediliyor” dedi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADILAR

Atatürk’ün portrelerinin üç boyutlu yapıldığı için canlı gibi göründüğünü fark eden Kapaklı kafilesi, müze gezisi sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Tur rehberi Geylan, “Burada, savaşta kadınların çektiği eziyetleri ve acıları anlatan fotoğraflar ve mezar odası var. Atatürk’ün okuduğu kitaplar, bayrak kulesi ve  Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı'nın Batı Cephesi Komutanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün sembolik lahdi bulunmaktadır” diye konuştu.

 

KAFİLEYİ TBMM’DE CANDAN YÜCEER KARŞILADI

Mediha Uğurlu, Nalan Çolak, Kadın Kolları yönetimi ve Kapaklılı kadınlardan oluşan 33 kişilik kafile Anıtkabir ziyaretinin ardından TBMM’yi ziyaret ederek CHP Grup Toplantısı’na katıldılar. Kafile TBMM’de CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer tarafından karşılandı. Toplantının ardından Kapaklılı kadınlar, Candan Yüceer eşliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

 

KILIÇDAROĞLU KADINLARA İSTEKLERİNİ BİLDİRDİ

Kapaklı heyetini oldukça samimi bir şekilde karşılayan Kılıçdaroğlu, CHP’li kadınlara yapmalarını istediği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, “Kapaklı’da ne kadar yaşlı nüfus varsa evlerinde ziyaret edin. İhtiyaçları ile ilgilenin. Okulları dolaşın. İhtiyaç sahibi ailelerin okuyan çocukları ile ilgilenin. Biz, onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. Bunların dışında yeni projelerimiz de var. Bunları daha sonra sizlere mail olarak göndereceğiz. Sizler de vatandaşı bu projeler hakkında bilgilendireceksiniz” dedi. Candan Yüceer, ziyaret sonunda Kapaklılı kadınları yemekte ağırladı. Heyet yemeğin ardından TBMM’yi dolaştıktan sonra Ankara’dan ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ